lauantai 6. lokakuuta 2018

Nyt kuopaistaan purkin pohjia – sokerinen vinkki


Minä tykkään käyttää muscovadosokeria, mutta sillä on ärsyttävä taipumus jämähtää pussiinsa ja muuttua sementiksi, vaikka kuinka koittaisi sulkea pakkauksen huolella. Se on myös aika tymäkkää sokeria, tuo joskus makua ja väriä vähän liiankin kanssa. Kokeilin sellaista, että laitoin tiiviiseen lasipurkkiin pussillisen muscovadoa ja kaadoin päälle hienojakoista leipurinsokeria niin paljon kuin purkkiin suosiolla mahtui. Aloin sekoitella tanakalla nuolijalla ja välillä ravistelin purkkia. Sain aikaan vaaleanruskeaa, hiekankaltaista sokerisekoitusta, joka on pehmeää ja hyvin lusikoitavaa.  Nyt vaan kansi tiiviisti kiinni ja voin käyttää tätä sekoitesokeria, kun äkkimakiaa tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti