tiistai 25. kesäkuuta 2019

Lettukakku vaikkei ollut kovakaan nälkä

Tänään meillä oli jälkiruokana lettukakku, joita on näkynyt monissa blogeissa viime aikoina. Tämän tein omasta tai asiakkaan päästä. Hyvä siitä tuli, vaikken tarkistanut lettutaikinan mittasuhteita.

Lettukakku

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl muscovadon ja leipurinsokerin sekoitusta
  • 25 g sulatettua voita + paistamiseen
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • mansikoita
  • tuoretta minttua
Sekoita lettutaikinan ainekset, kananmunat, maito, vehnäjauhot, suola, sokeri ja sulatettu voi tasaiseksi. Annan turvota hetki, mikäli maltat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mukaan vaahterasiirappi, sekoita tasaiseksi. Leikkaa mansikat viipaleiksi. Hommaa minttua koristeeksi.

Paista letut voissa ja levitä ne tarjottimelle jäähtymään paistumisen aikana. Kun kaikki on paistettu ala koota kakkua. Nosta vadille lettu ja levitä sille iso lusikallinen vaahterasiirapilla maustettua kermavaahtoa, levittele päälle muutama mansikka siivutettuna. Nosta seuraava lettu päälle ja laita taas kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita, jatka näin, kunnes letut loppuvat. Minulla tuli tästä aika pienestä taikinasta kuusi lettua paistettuna japanilaisella munakaspannulla. Viimeiseksi levitä loput kermavaahdot ja viimeiset mansikat kakun pinnalle ja viimeistele herkku tuoreilla mintunlehdille. 


Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut ja vohvelit-välilehdelle, siellä on myös useimmat blogin lettupostaukset helposti löydettävänä. 

2 kommenttia:

  1. Lettukakkua oli yhdessä torin kahvilassa, joka ikävä lopetti ja tilalle tuli joku toinen kahvila ilman lettukakkua.En kyllä ehtinyt maistaa mutta varmasta hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kesällä on kiva tehdä lettukakkuja, kun on marjoja saatavilla!

      Poista