Keittiöpeikko on ruokalaji, ruoanvalmistusmenetelmä tai keittiöväline joitten kokeileminen on arastuttanut minua pitkään, jopa vuosikymmeniä. Sitten kun viimein uskallan, on siitä tietysti tehtävä suuri numero, onnistuipa kokeilu tai ei. Tällä välilehdelle kerään kaikki tunnisteella keittiöpeikko merkityt postaukset. Linkit postauksiin ovat luettelossa aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan ja luettelon alle lisään toisen listan peikoista, joita en ole vielä tohtinut käsitellä. Minulle voi myös ehdottaa muitten peikkoja kokeiltavaksi tai mikäli joku huomaa, että välttelen edes tunnustamasta jonkun peikon olemassaoloa, minua voi yllyttää. Olen melko yllytyshullu.
Kaadetut keittiöpeikot
- Madekeitto – puolipeikko
- Devilled kidneys – no nyt tiiä
- Juustokohokas – ihan helppo homma
- Hanhenkaulat – eivät ne puraisseet
- Runebergintorttu – todella hyvä ohje Liemessä-Jenniltä
- Broilerinmaksapatee – ihan jees puuhastelua
- Tartar – turhaakin turhempaa pelkoa
- Cannelés de Bordeaux - paistetaan pitempään kuin uskalletaan
- Kettukarkit - kettuja ei ole vahingoitettu prosessissa
- Porchetta - vauhtia HK:lta
- Zabaione - sekä blogaanin erittäin huono päivä
- Vasikanmaksa - maksaa vaivan
- Karjalanpiirakat - jo oli aikakin
- Siskonmakkarakeitto - tässä mistään siskoista ole kyse
- Cake impossible - ihan ufojuttu
- Kanaviillokki - nyt jo, 30 vuotta kouluaikojen jälkeen
- Painekattilabolognese - tuo joka kodin höyrypannu kokeilussa
- Painekattilan ostaminen - se jo nosti hien pintaan
- Uppomuna - ei upponnut!
- Bearnaise - olipa vispaamista
- Voikreemi ja tuulihattu - pelätty kaksikko
- Kvenellit - vaatii vielä viksaamista
- Panna cotta - vinkkejä kaivattiin
- Pekinginankka osa 3 - vihdoin päästiin syömään
- Pekinginankka osa 2 - ilmataan ankkaa
- Pelkkää ankanvalmistuksen pelkäämistä
- Pekinginankka osa 1 - rohkaisua etsimässä
- Yllytyshullun marenkikakku - olisi voinut lihapulliksi luulla
- Tryffeli - uskaltaako sitä syödä?
- CampaKeittiön to-do-lista
- Kohokas - pelkokerroin 100
- Polenta - emme ystävystyneet
- Confit - uppopaistamisen hidasmenetelmä
- Beef Wellington - syytäkin pelätä
- Macarons - moukan tuurilla sinne päin
- Ravioli otto 3 - nyt voisin sanoa onnistuneeni
- Ravioli otto 2 - minähän en lannistu
- Ravioli otto 1 - tulin toiseksi
- Churrot - pelko pois!
- Ensimmäiset gnocchit - miksi minä näitäkin palleroita pelkäsin?
Kokeile seuraavaksi tillilihapeikon kaatamista:
VastaaPoistahttps://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2014/09/tilliliha-on-mainettaan-parempaa.html
Peikosta tuleekin kiltti kotitonttu :)
Kiitos kannustuksesta, sen voisinkin tehdä! :D
Poista