maanantai 9. toukokuuta 2011

Minestronekeittoa Delia Smithin tapaan

Pitkään muhinut kuuma keitto sopii hyvin talvisiin päiviin, mutta kyllä sellaista näin keväisenä lämpinä päivänäkin voi syödä. Suosikkiopastajani ruoanlaiton maailmassa on englantilainen Delia Smith ja hänen neuvoillaan toteutin tämän päivän italialaisen ruokahaasteen.

  • 75 g simpukkapastaa
  • 25 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  •  suolaa ja pippuria
  • 50 g pancettaa
  • 1 keskikokoinen sipuli (meillä nippu pieniä kevätsipuleita)
  • 2 varsisellerin vartta
  • 175 g porkkanoita
  • 2 suurta tomaattia tai pieni tölkki säilkyketomaatteja
  • pala kaalia (versiostamme uupui kaalinpuutteessa)
  • 1 valkosipulin kynsi (no ainakin 2 tai 3, yhdestä ei tule kuin vihaiseksi)
  • 1 l lihalientä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • basilikaa
  • persiljaa
  • parmesaania


Ensin pilko antaumuksella aineksia, pancetta, porkkanat, tomaatit, sipulit, sellerin varret ja valkosipuli. Kuumenna voi ja öljy padassa ja kypsennä pancettaa siinä muutamia minuutteja, lisää sitten muut pilkotut ainekset mukaan ja anna seoksen kiehua lempeästi noin 20 minuuttia, sekoita välillä, etteivät ainekset tartu padan pohjaan. Lisää liemi ja anna kiehua ainakin tunti, malta mielesi, keiton maku vain paranee, mitä kauemmin sen antaa muhia. Laita pikkuisen suolaa ja pippuria, tomaattipyre, basilikaa ja maistele. Lisää kaali silputtuna ja pasta ja anna vielä kiehua puolisen tuntia. Lisää annokseen persiljaa ja parmesanraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti