Eilen Italiassa ottivat ja ajoivat joukkueaika-ajon, tänään oli sitten ohjelmassa tasamaaetappi, voittajaksi ehti Lampren Alessandro Petacchi, Mark Cavendish vähän nyrkkiä heilutteli maaliviivalla, mutta voittaakseen pitää tulla ekana maaliin... Kyllä ne Italian alkukesän maisemat saavat toivomaan, että voisipa sitä elellä vähän etelämpänäkin. Eurosportin selostuksia kuuntelee kyllä mielikseen, urheilun lisäksi puheena on usein ruoka ja juoma sekä kulttuuri sen mukaan missä karavaani milloinkin kulkee.
Täällä kotikatsomossa oli ohjelmassa töitä palkkaa vastaan ja pihatöitä omaksi iloksi äitienpäivän lomassa, ruokalajiksi nopeutensa vuoksi valikoitui
Spaghetti Carbonara
Etsiskelin sitä "oikeaa ohjetta", niitähän löytyy vaikka kuinka paljon, mutta jostain syystä tykästyin Rachael Rayn sivuilla olleeseen ohjeeseen, jota sitten lähes orjallisesti noudatinkin. Rachael neuvoo seuraavasti (melko vapaasti käännettynä), kun tahdot ruokkia nelisen henkilöä
- oliiviöljyä sen verran, että käyttämäsi pannun pohja uiskentelee iloisesti
- suolaa ja pippuria
- puoli kiloa spagettia (Rachael mainitsee rigatonin vaihtoehtona, mahtaa olla joku makaroonimalli)
- pancettaa muutama rehevä siivu silputtuna
- 4-5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 tl savustettua paprikajauhetta (ohjeessa: 1 tl red pepper flakes)
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 kananmunan keltuaista
- reipas kourallinen raastettua parmesaania
- samainen kourallinen yrttejä, meillä basilikaa, Rachael vannoi silolehtipersiljan nimeen
- Keitä vettä isossa kattilassa, mausta suolalla avokätisesti, pastavesi saa olla reippaasti suolaista. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Kuumenna pannussa oliiviöljyä ja kierittele siinä pancettasilppua pari minuuttia.
- Lisää valkosipuli ja paprikajauhe (taikka ne red pepper flakes, jos niin tahdot), parin minuutin kuluttua lisää valkoviini ja raaputa pannun pohjasta kaikki makupartikkelit mukaan.
- Pastan olisi syytä olla parahultaista tässä vaiheessa.
- Sekoita kevyesti vatkattujen keltuaisten kanssa kauhallinen (desin verran) pastankeittovettä, tämä estää keltuaisia "kokkeloitumasta" lisättäessä kuumaan pastaan.
- Yhdistä pasta ja pancetta, sekoita joukkoon keltuaissekoitus ja hämmennä perusteellisesti.
- Lisää joukkoon juustoraaste, valitsemasi yrttisilppu ja syö nopeasti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti