Kun lämpötila ylittää 20 astetta täällä Suomessa, voidaan puhua lämpimästä säästä ja silloin mieli kääntyy raikkaampiin syötäviin, usein aterian muodostaa salaatti, kuten tänään. Koko perhe tykästyi viime viikonloppuna Sillä sipuli-blogista apinoituun peruna-parsasalaattiin. Sen otin tämänpäiväisenkin salaatin pohjaksi ja ruokaistin sitä vielä lihalla. Kasvihuoneessa ja ulkona salaatit alkavat terhakoitua ja yrteissä riittää otettavaa. Tällä kertaa paahdoin perunat ankanrasvassa, koska purkinpohja pyysi päästä käyttöön. Marinoin broilerfileitä öljyssä, limen mehussa ja sahramissa. Fileviipaleet kypsyivät grillissä muutamassa minuutissa ja ihan lopuksi yhdistin salaattiin lämpimät osat. Vuorotellen raikkaanviileät kasvispalat ja kuumat perunat ja liha tuntuivat mukavalta suussa. Pehmeä leipä komppasi ateriaa kivasti ja kuiva valkoviini täysi-ikäisten laseista maistui hyvältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti