Huomenna le Tour de France starttaa, kilpailu alkaa Atlantin rannikolta Passage du Gois-nimisestä paikasta ja päättyy 191,5 km myöhemmin Mon des Alouettesiin Nantesin kaakkoispuolelle. Tällä kertaa ei siis aloiteta verrytellen, vaan käydään heti tositoimiin. Kisaan lähtee 22 joukkuetta, kussakin 9 ajajaa. Viime vuonna kovan kisan ykköspaikasta käyneet Alberto Contador ja Andy Schleck ovat edelleen ainakin tämän talouden suosikit ja mielenkiinnolla odotamme mitä tuleman pitää.
Kokkauspuolella on vielä tänään hiljaista, mutta huomiselle alkaa jo olla suunnitelmia. Mukavinta ranskalaisessa ruoanlaitossa on se, että tärkein työ tehdään jo raaka-aineita valitessa. Kun sen osuuden tekee huolella, on hyvät mahdollisuudet onnistua. Samoin voi itse valita kuinka fiiniin lopputulokseen koittaa pyrkiä, vai riittääkö rustiikkisempi vatsantäyte, yhtä kaikki lopputulos on ranskalaista ruokaa. Tällä kertaa en ole kovinkaan huolisssani kisakestävyydestäni, toukokuinen Italia-haaste kyllä vähän jännitti. Loppupuolella kilpailua koittaa kaivattu kesälomakin, jolloin kokkaamiselle ja pyöräilyn tuijottamiselle voi oikein omistautua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti