Stockmannin herkkusivulta löysin tämän ohjeen, jonka mukaan valmistin tänään päivällistä. Ruokaan tarvitaan:
- 4 kpl kevätkananpoikia (450g/kpl)
- suolaa ja pippuria
- voita ruskistamiseen
- 0,5 dl Calvadosta
- 1,5 dl kuivaa siideriä, valkoviiniä tai kanalientä (käytin viimemainittua)
- 2 hapanta omenaa
- 4 sipulia
- 200 g herkkusieniä (käytin siitakesieniä)
- nokare voita
- timjamia
- 2 dl kermaa
Kuivasin sulaneet kananpojat ja hieroin niiden pintaan suolaa ja pippuria (ostamissani oli melkein piilossa kumilanka kinttujen ympärillä). Ruskistin lintuset voissa joka puolelta. Pannulleni mahtui kaksi lintua yhtäaikaa. Liekitin lintuparit calvadoksella ja siirsin pataan. Juuri ja juuri neljä lintua mahtui pataan. Päälle kaadoin kanaliemen. Lämmitin uunin 170 asteeseen ja laitoin padan uuniin 45 minuutiksi. Pilkoin sipulit ja lohkoin omenat kuullotin ne sienien kanssa pannulla. Lisäsin ne kaikki timjaminoksien kanssa pataan ja kaadoin kerman päälle. Jatkoin kypsentämistä vielä 20 minuuttia. Tarjolle asetin kananpojan tumman ja punaisen riisin sekoituksen kanssa. Lintujen liha oli mehukasta ja rintapalat yllättävän isot, koivissa ei paljon ollut syömistä.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti