torstai 21. heinäkuuta 2011

Poulet au Pay d´Auge, paahdettu kevätkananpoika-muunnelma


Stockmannin herkkusivulta löysin tämän ohjeen, jonka mukaan valmistin tänään päivällistä. Ruokaan tarvitaan:
  • 4 kpl kevätkananpoikia (450g/kpl)
  • suolaa ja pippuria
  • voita ruskistamiseen
  • 0,5 dl Calvadosta
  • 1,5 dl kuivaa siideriä, valkoviiniä tai kanalientä (käytin viimemainittua)
Pataan:
  • 2 hapanta omenaa 
  • 4 sipulia
  • 200 g herkkusieniä (käytin siitakesieniä)
  • nokare voita
  • timjamia
  • 2 dl kermaa
Kuivasin sulaneet kananpojat ja hieroin niiden pintaan suolaa ja pippuria (ostamissani oli melkein piilossa kumilanka kinttujen ympärillä). Ruskistin lintuset voissa joka puolelta. Pannulleni mahtui kaksi lintua yhtäaikaa. Liekitin lintuparit calvadoksella ja siirsin pataan. Juuri ja juuri neljä lintua mahtui pataan. Päälle kaadoin kanaliemen. Lämmitin uunin 170 asteeseen ja laitoin padan uuniin 45 minuutiksi. Pilkoin sipulit ja lohkoin omenat kuullotin ne sienien kanssa pannulla. Lisäsin ne kaikki timjaminoksien kanssa pataan ja kaadoin kerman päälle. Jatkoin kypsentämistä vielä 20 minuuttia. Tarjolle asetin kananpojan tumman ja punaisen riisin sekoituksen kanssa. Lintujen liha oli mehukasta ja rintapalat yllättävän isot, koivissa ei paljon ollut syömistä.



Pyöräilijät heräsivät tähän aamuun Italiassa, mahtoivatkohan saada hyvää kahvia aamiaisella? Edessä oli pitkä etappi, 200 km takaisin Ranskan puolelle Pinerolosta Galibier Serre-Chevalieriin. Rankkoja nousuja ja viileää säätä oli tiedossa, vesisade sentään vei lumet mennessään. Andy Schelck repäisi itsensä pääjoukosta irti ja otti kärjen irtiottoporukan kiinni. Niin ollen hän parantelee asemiaan ennen lauantaista aika-ajoa. Viimeiset kymmenet kilometrit ovat tuskaista nousua ja siirryn jälleen seuraamaan tilannetta. Ulkona ukkonen jyrähtelee, toivon sähkökatkon jäävän tulematta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti