Vuelta on loppusuoralla, maaliin ei taida olla tuhattakaan kilometriä (!) ja samoin finaaliin kääntyy espanjalais-aiheinen kokkailukin keittiössämme. Tässä viime rutistuksessa flunssa on vienyt mehuja, mutta viikonlopun lähetessä kokoamme voimamme ja sinnittelemme maaliin saakka!
Jääkaappiin kurkistaessani huomasin, että samoja aineita, kuin Italia- ja Ranska-viikoilta, oli nytkin kinostumassa kaappiin, eli juustoja ja makkaroita/kinkkuja. Mutta ainahan sellaisille on tilausta, joten ei hätää. Chorizo unohtui paellasta, joten tänään sitä tulisi ruokaan lukisipa reseptissä mitä vain! Eikä paljon tarvinnut edes joustaa, sillä jo useamman päivän oli aikeeni ollut tehdä espanjalaista tortillaa, eli perunamunakasta. Yksinkertaisimmillaan siihen tulee perunaa, sipulia ja kananmunia, mutta chorizo saisi nyt luvan uida mukaan. Poimin summittaisen ohjeen eri blogien anneista, sillä kirjojeni ohjeet oli mitoitettu koko suvulle enkä ollut pienennystuulella.
Aloitin keittämällä talouden kaikki perunat. Se ei vielä ollut moinenkaan voimainponnistus, perunoita oli noin 10 kpl, pieniä multaisia pirulaisia, joitten lajike ei enää muistunut mieleen. Päätin, että ne ovat aivan parhaita tähän ruokaan. Vastikään maasta kuokittuina ne eivät kuorimista kaipaa, senkin päätin. Höyrytin perunoita kunnes ne olivat lähes kypsiä ja otin ne sitten lautaselle vähän jäähtymään. Koska kaipasin hieman apua nostalgisoimiseen (kuuntelin levyltä eilisessä konsertissa esitettyä kappaletta ja se vaati ehdottomasti eläytymistä), kuorin pari sipulia ja kyllähän niitä silputessa silmäkulma kostui. Silpuksi meni pari pientä valkosipulinkynttäkin ja kymmenen sentin pätkä chorizoa päätyi sieväksi jonoksi siistejä kiekkoja kyseistä herkkua. Mittelin pannujani ja päädyin pienehköön pinnoitettuun pannuun ja sommittelin mielessäni perunaviipaleita sille ja arvioin haukankatseellani (jo kyynelistä kuivatulla), että kananmunia tarvitaan viisi kappaletta. Sepä olikin 80 % talouden varannoista, milläpä muistaisi huomenna ostaa lisää?
Hei, lähetä juustomakkarakinoksesta kerros tänne, meillä alkaa olla jääkaappi lähes tyhjä ;). Mietimme juuri, että pitää varmaan vielä käydä kaupassa.
VastaaPoistaHöyryttäminen on kyllä kätevä tapa kysentää pottuja, porkkanoita, parsaa, kukka- ja parsakaalia, ... josko joskus hankkisi höyryvekottimen kattilassa pidettävän ritilän kaveriksi.
Onnea sadannelle!
VastaaPoistaPottumunakas on niiiiiin hyvää. Meillä pyöräytetään sitä joskus lisukkeeksi pihville tai paistille. On kivaa vaihtelua valkosipulipotuille tai uunilohkoille.
luimupupu: kyllähän sitä varmaan pitää joku avustusruokapaketti teille kerätä:)) Olette siis onnistuneet syömään ruokavarastoja lähelle loppua?
VastaaPoistaKotiharmi: kiitos! Pitää minun tehdä perunamunakasta uudelleen ja maustaa vähän reippaammin.
Joo, aika hyvin olemme onnistuneet kaappien tyhjennyksessä. Puuroaineksia taitaa kyllä jäädä naapurin tädeille jaettavaksi.
VastaaPoistaSisko, Aapelin teksti tulee mieleen sinua lukiessa. Lienet perinyt isämme verbaalilahjakkuuden jalostuneessa muodossa. Ja äidinkin itse asiassa.
VastaaPoistaMaria: Aapelista tulee mieleen jaarittelu, joten varmaan se jotenkin minuakin on:)
VastaaPoista