Kananmunavarastoni tila alkaa pikkuhiljaa lähestyä järkeviä lukemia. Tilannetta edelleen parantaakseni tein tänään jälkiruoaksi useissa brittiohjelmissa ja kirjoissa näkemääni Eton Messiä. Minusta se on niin hauska nimikin ja Wikipedia, tuo jokanaisen ykkössivistäjä kertoo tätä herkkua syötävän perinteisesti, kun Eton College pelaa vuosittaisen krikettiottelun Winchester Collegea vastaan.
Marenkiin käytin:
- 2 kananmunan valkuaista
- 100 g pienikiteistä sokeria
Vatkasin valkuaisia tovin ja
lisäsin sitten pikkuhiljaa sokerin mukaan kokoajan vatkaten. Kokeilin
pariin kertaan Jamie Oliverin antamaa vinkkiä, otin sormeeni pikkuisen
marenkia ja jos sokeri vielä "rahisi" sormenpäissä, ei marenki vielä
ollut valmis. Kun sokeri oli kaikkiaan sulautunut valkuaiseen, lusikoin
leivinpaperilla vuoratulle pellille pikkuisia nökösiä marenkia. Paperin
sai pysymään hyvin paikoillaan, kun sipaisin pikkuisen marenkia
pellille ja kiinnitin sillä paperin paikoilleen. Paistoin marenkeja 120
asteessa 80 minuuttia ja annoin niiden jäähtyä rauhassa.
Jälkiruoka-ajan
lähetessä vatkasin kerman pehmeäksi, ei kovin tanakaksi vaahdoksi. Annostelin vuorotellen mansikkasosetta,
kermavaahtoa ja marenkipaloja annoslaseihin. Hyvää ja helppoa!
Ihanan näköistä. Kaikki missä on marenkia, on varmasti hyvää.
VastaaPoistasauvajyvänen: tämä oli tosi herkkua, marenkinikin onnistuivat hyvin. Mietimme, että joku särmäkkäämpi marjakin olisi varmaan hyvä, viinimarja vaikka.
VastaaPoistaNam, makeaa ja hyvää :)
VastaaPoistaJos haluat kokeilla vähän erilaisia marenkeja kananmunavuorta vajottaessasi, niin lisää puolet sokerista heti ja loput kevysti kääntelemällä vaahdon ollessa valmista. Näin marenkeihin tulee mukavan paahtunut pinta. Itse käytän sokerina aina ruokosokeria (0,5 dl/ 1 valkuainen), joskus lisään mauksi vähän intiaanisokeria, kookoslastuja, marjajauhetta, yms.
Täällä yksi alppien perinnejälkkäreistä on kermavaahtoa ja marenkia, ei muuta (mutta molempia on paljon)!
luimupupu: Kiitos vinkeistä, teen varmaan marenkeja uudelleenkin:)
VastaaPoistaHyvän näköistä! Ite en osaa tuota marenkia, vaikka kuinka tekisin ohjeitten mukaan, niin aina siitä tulee jotenkin kummalista. Mukavaa että jotkut sentää osaa.
VastaaPoistaKuinka monta kananmunaa on vielä jäljellä?
Ankerias: On niitä vielä toista sataa:))
VastaaPoistaHämmentävää tahtia on teidän kananmunavuori vajennut. Lukuisia kananmunapostauksia ilmeisesti tulossa ;-) Marenkiin niitä todella kannattaa upottaa, on se vaan niin hyvää.
VastaaPoistaIhana herkku, nam!
VastaaPoistaNam, herkullinen jälkkäri!
VastaaPoistaMarengit ovat helppo tapa kuluttaa ylimääräisiä kananmunan valkuisia ja ne säilyvät pitkän tovin :)
suolaajahunajaa:Koitin olla optimistinen ja ilmaista munamäärän melko viitteellisesti, kyllä niitä vielä riittää:))
VastaaPoistaTuuli: Kiitos, tätä pitää tehdä toistekin.
Hiidenuhma: Olin ihan turhaan arkaillut marenkien kanssa, helppoa kuin mikä! Uunia ne tietty varaavat aika pitkään.