Sushia syömme monta kertaa vuodessa, mutta tempuraa en joka
kerralle viitsi askaroida. Syynä siihen on yleensä se, että tempura
pitää saada tarjolle nopeasti enkä pidä kiirehtimisestä keittiössä, eikä
kuuman öljy kanssa touhuaminen muutenkaan ole mieluisin keittiöpuuha.
Tänään kuitenkin teimme ensin sushia Kammenpyörittäjän kanssa
yhteistuumin ja sitten friteerasin. Ei ehkä ihan perinteisin uuden
vuoden aaton menu, mutta meillä sushi ja tempura ovat aina
kärkikolmikossa, jos tiedustelee mitä tänään syötäisiin.
Käytin
valmista tempurataikinajauhetta, mutta taikinan teko ei liene vaikeaa
alusta astikaan. Sulatin tiikerirapuja, leikkasin lohta pieniksi
viipaleiksi, samoin paprikaa ja kokeellisesti eiliseltä jäänyttä pihviä.
Kuumensin öljyn 180 asteeseen, kastoin aineksia taikinassa ja laskin ne
yksi aineserä kerrallaan öljyyn kypsymään. Muutamassa minuutissa kaikki
olivat kypsiä ja taikina rapeaa. Nostelin palaset talouspaperilla
vuoratulle tarjottimelle ja peittelin odottamaan, kunnes kaikki oli
valmista.
Tein tarkoituksella sushia hieman tavallista
vähemmän, jotta jaksaisimme maistella tempuraa enemmän. Pihvikin oli
oikein hyvää näin tehtynä, lohi parasta. En muistanut tehdä
dippikastiketta tempuralle, mutta soijaankin kastettuina kaikki
frittipalat olivat maistuvia.
Jos tästä nyt hakemalla hakee jotain negatiivista, niin on aika tylsää
siivota friteeraamisen jäljet pois. Öljy pitää siivilöidä, jäähdyttää
ja pullottaa uudelleen, jos se on vielä käyttökelpoista. Ja liesikin
vaatii tavallista perusteellisemman puunauksen. Sen jätin kyllä
suosiolla huomiselle, sillä pitäähän sitä puuhaa jättää uudelle
vuodellekin!
i.ha.naa... Hyvää Uutta Vuotta!
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta kotikonnuille!
VastaaPoistaHyvä tempura on niin hyvää. Ennen Japanin retkiä olin saanut lähinnä huonoja (ilmeisesti liian kylmässä rasvassa paistettuja taikinakasoja) ja olin vähän ennakkoluuloinen tempuran suhteen. Aah, kuola valuu kun muistelee kurpitsa-, bataatti- ja jättikatkistempuroita... (onneksi kohta saa ruokaa...)
Nanna: Hyvää uutta vuotta sinnekin!
VastaaPoistaluimupupu: Minä en ole saanut takuuvarmasti hyvää tempuraa missään ravintolassa, omatekemä on kyllä ollut ilmavan epärasvaista ja hyvää. Olisi kyllä hyvä päästä maistamaan asiantuntijan tekemää.
Nami nami,hyvä vuoden vika ruoka;D
VastaaPoistaJa oikein maukasta uutta vuotta 2012!
Nyt on taas minulle vierasta herkkua :) Onneksi Sao Paulossa, uudessa kotipaikassani, näytti olevan iso japanilaisten vähemmistö ja siksi japanilaisia ravintoloita joka puolella..eiköhän siellä pääse tempuraa maistamaan :)
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta 2012!
Kuinkahan en oo koskaan tehnyt ite tempuraa... Se on kyl tällä tavoin oikein tehtynä ihanaa. Hyvää uutta vuotta, Campa!
VastaaPoistaYaelian: Kiitos samoin sinne!
VastaaPoistaMausteinen Manteli: Ja varmasti oikeammanlaista, kuin täällä amatöörikokkaajan keittiössä:) Hyvää uutta vuotta sinullekin!
Ankerias: Oikein hyvää uutta vuotta ja paljon kokkailuja ja bloggailuja kans!
Upean näköistä tempuraa! Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja perheelle, erityisesti esikoispojallesi ;)
VastaaPoistaHiidenuhma: Kiitos samoin, hyvää uutta vuotta teille kaikille!!
VastaaPoista