Taloutemme muonavahvuus putosi hetkellisesti puoleen, joten pistin
sordiinoa päälle, etten valmistaisi liikaa ruokaa. Eiliseltä päivälliseltä
jäi vähän ruohosipulilla maustettua perunamuusia ja kaupasta
lähti mukaani pieni pala savustettua lohta. Niistä sommittelin pieniin
annosvuokiin minikokoiset kalapiiraat. Asettelin kalapaloja voideltujen vuokien
pohjille ja päälle laitoin maitotilkalla ja
kanamunalla notkistettua muusia. Sivelin muusin pinnan sulatetulla voilla. Paistoin vuokia 200 asteisessa uunissa noin
20 minuuttia, kunnes muusipinta oli kauniisti päivettynyt. Lisänä
tarjosin ruusukaalia Kauhaa ja rakkautta-blogin
tapaan. Laitoin pekonia hieman säästeliäämmin, koska epäilin sen
riitelevän savukalan kanssa. Mutta eihän toki, pekoni nyt sopii ihan
kaikkeen, varmaan kermakakkuunkin! Esikeitin ruusukaalipuolikkaita muutaman minuutin. Paistoin puolikkaita voissa silpuksi leikatun kevätsipulin ja pekonin kanssa. Lorautin päälle vähän kermaa, maustoin suolaripauksella ja mustapippurilla. Kalapiiraat tällaisenaan sopisivat
hyvin illanistujaisiin, olisivat helppoja tehdä paistamista vaille valmiiksi
jääkaappiin, miksei pakastimeenkin, jos vuoat joutavat siellä
oleilemaan. Ruusukaalipaistos riittäisi lounaaksi ihan itsekseenkin, etenkin jos ei ole pihi pekonin kanssa.
...ja niin ruusukaali-innostus valtasi Blogistanian ...on se niin hyvää!
VastaaPoistaNanna: Niin näyttää tekevän! Vaikka kyllä me niitä palleroita syödään höyrytettynä silloin tällöin muutenkin.
VastaaPoistaLoistoidea tehdä annoskokoisia kalapiiraita! Olen ehkä tavallistakin innoissani, koska minulla on hiljattain ostetut pikkuiset oaanosvuoat, joita on hauska käyttää. Uutuudenviehätyksestä on niin ihana nauttia ;)
VastaaPoistaHiidenuhma: Ne kannattaa ottaa ajoissa jäähtymään, keraamiset pikkuvuoatkin ovat turkasen kuumia lautasella ja kaikki muu on jo syöty, kun pikkupiiras vielä polttaa kieltä:) Minäkin tykkään tehdä pieniä annoksia, jää se syödyn ruoan määräkin ateriaa kohti kohtuulliseksi.
VastaaPoistaHaa! Hauska idea tarjoilla tuollainen ruoka annoskulhoista. Saattaisi upota pienempiinkiin ruokailijoihin. Ja voisihan sitä montaa muutakin ruokaa tarjota kipposista. En ole tuollaisia annoskulhoja vielä kokenut tarpeellisiksi, mutta ehkäpä hankinkin.
VastaaPoistaRuusukaalin onnistumme liian usein saamaan kitkeräksi, taitaa mennä ylikypsäksi silloin. Mutta tuollaisella kombinaatiolla (voita, kevätsipulia, pekonia, kermaa...) ei voi mennä pieleen!
Saima: lapsille maistuu yleensä kaikki, mitä on laitettu pieniin vuokiin tai tökätty tikkuun:))
VastaaPoistaAsian vierestä, tunnustus odottaa sinua, käypä lukemassa :D
VastaaPoistasauvajyvänen: Kiitos:)
VastaaPoista