Pidän kovasti coloradolaisesta Two Tarts-blogista, josta jo aiemmin otin vinkkiä
aamiaismunien valmistamiseen. Koska minulla ei ole nyt ollenkaan aikaa
ruoanlaittoon pitkän työputken vuoksi, kokeilen töiden välissä mielelläni nopeita
keittiöideoita, joita ei ole tullut ajatelleeksi ennen kuin joku toinen
nostaa ne nenän eteen. Two Tarts on minusta hauska blogi sen hienostuneen kaksimielisen (?) nimensä
vuoksi ja toisekseen siksi, että kuvat ovat todella hyviä ja ideat
helposti toteutettavia.
EDIT heinäkuussa 2018: En tiedä mitä on tapahtunut Two Tarts-blogille, linkit vievät kaikki finnivoidefirman sivuille! Niinpä poistin linkit.
EDIT heinäkuussa 2018: En tiedä mitä on tapahtunut Two Tarts-blogille, linkit vievät kaikki finnivoidefirman sivuille! Niinpä poistin linkit.
Meillä
on keittiössä ollut nyt muutaman viikon tee-se-itse-vesiviljelmä.
Olemme katselleet lehdissä ja kaupoissa kaupallista tarjontaa,
nyrpistelleet muovin kovaa hintaa ja jättäneet ostamatta.
Kammenpyörittäjän omin pikkukätösin sommittelema hiukkasen huokeampi
vaihtoehto on pitänyt hengissä nyt jo toista kuukautta pientä määrää
salaattia ja yrttejä. Valon ilahduttavasti lisääntyessä, ei
lamppujenkaan tarvitse loistaa enää niin paljon. Toiveissa on saada
muutama yrtti muuttamaan kasvihuoneeseen keväämmällä. Yksi iloisimmin
kukoistavista yrteistä on rosmariini saviruukussaan. Hipaisen oksia aina ohimennessäni,
sillä rakastan rosmariinin tuoksua. Siinä on jotain lämmittävää ja
maanläheistä.
Tulin
ostaneeksi ruokapiirin kautta hunajaa isohkon määrän, niinpä tänään
tein rosmariinilla uutettua hunajaa. Grillikauden lähestyessä oikein
hykertelin ajatuksella sivellä kananpaloja tällä
hunajalla. Grilli tosin nököttää melkoisen hangen keskellä, mutta
ainahan kaikki kaudet ovat lähestymässä, lähellä tai kaukana.
Aikomukseni oli valmistaa pieni lasipurkillinen rosmariinihunajaa, joten
käytin siihen:
Kaikki ainekset laitetaan
kattilaan ja seoksen annetaan kiehua hetkisen miedolla lämmöllä.
Kattila nostetaan pois liedeltä ja hunajan annetaan jäähtyä puolisen
tuntia. Rosmariinit nostetaan pois seoksesta, joka kaadetaan puhtaaseen
purkkiin. Säilynee jääkaapissa ainakin joitakin aikoja. Kerron jos se
pahentuu nopeammin, kuin ehdin sitä käyttää.
Qatarissa ajattevalle pyöräilylle minulla ei ole ollut aikaa pikakelausvilkaisua enempää, eikä qatarilaiselle keittiöllekään. Eiliset uutiset Alberto Contadorista vetivät mielen matalaksi, ei vain Alberton takia vaan koko lajin, koko revohkan ja pitkien vatvomisaikojen. Kammenpyörittäjän ystävää siteeratakseni, ei tämä tästä! Tai toivottavasti kuitenkin taas, kun kevään klassikot lähestyvät.
Haistan rosmariinihunajan tuoksun tänne asti! Meillä on ollut syksystä asti rosmariini ruukussa parvekkeella. Tammikuun loppun asti se puski innokkaasti uutta kasvustoa, mutta nyt pelkään pahoin, ettei se ole selvinnyt 15 asteen yöpakkasista. Hunajia löytyy kaupasta toinen toistaan herkullisempia, olemme maistelleet montaa sorttia.
VastaaPoistaNiin, se doping-juttu. Eiköhän sitä jo käsitelty tarpeeksi. Kyllä se siitä taas kun tiet sulavat ja kevätaurinko paistaa.
luimupupu: Niin just, me mennään keväällä muuten katsomaan kun Giro alkaa. Ne Tanskan pätkät, pitää tässä vielä pettymystä niellä, ettei Albertoa pääse näkemään.
VastaaPoistaKiitos blogivinkistä! Jäin heti koukkuun!:)
VastaaPoistaMinun rosmariini ei selvinnyt edes jouluun saakka...liekö hoitovirhe?
VastaaPoistaSe on kyllä yksi hienoimmista yrteistä, ja monikäyttöinen.
Olit Campa unohtanut laittaa kuvan siitä vesiviljelmästä. Kiinnostaisi nähdä millainen se oikein, niin voisi ehkä ottaa mallia.
VastaaPoistaRaahasin isot puskat persiljaa ja ruohosipulia juurineen syksyllä kasvamaan sisätiloissa, kestivät noin kaksi viikkoa. Meinas päästä itku. Taidan kastella liian vähän. Laita please kuva missä ja miten omasi kasvatat.
VastaaPoistanimim. tahtoo yrttilöitä.
Eräs ystäväni muunsi käytöstä poistetun akvaarionsa yrttiviljelmäksi, oli valotkin jo valmiina. Hyvin toimii.
VastaaPoistalintsi: Eikö olekin kiva blogi se TT?
VastaaPoistajokihakakokkaa: Minulla on nyt pakkasessakin paljon viime kesäistä rosmariinia, yksi pusikko on viileässä varastossa koetalvehtimassa ja nyt sisällä kukoistaa, ei lopu heti:)
Ankerias: En unohtanut, en saanut hyvää kuvaa:) Pyysin arkkitehtiä kuvaamaan, kun kerkiää.
The FAA: laitan eri postauksen siitä viritelmästä, kun saan kelvollisia kuvia:)
Maria: Meillä on akvaariopumppu vesiosastossa pistämässä veden liikkeelle.
Mmm,tuota voisi käyttää muuhunkin kuin kanaan,vaikka tofuun kun en lihaa syö.Rosmariinia kasvaakin puistossa ikkunan alla:)
VastaaPoistaYaelian: Rosmariini maistuu hunajassa mukavan jälkijättöisesti. Varmaan vaikuttaa sekin, millaista hunajaa sattuu olemaan käsillä. Teehen laitan tuota myös, kun seuraavan kupposen laitan.
VastaaPoistaMä olen joskus ja jossain saanut rosmariinihunajaa suolakurkkujen ja smetanan kera. Ei hassumpaa.
VastaaPoistaTT-koukkuun taisin jäädä minäkin... :)
Pretty pics! I hoped you enjoyed the rosemary honey. Isn't it so delicious, especially for how easy it is to make? :)
VastaaPoistaTusla: Kiva koukku!
VastaaPoistasarah@two tarts: Thanks! Nice to see you here!