Tänään
huomasin purnukat ja vilkaisin päivämäärää, eivätpä olleet vielä
tolkuttomasti vanhentuneita, huominen oli päivämääränä.
Niinpä juustokakkuhommiin! Olin merkannut söpöt vadelmaiset
juustokakkupalat foodgawkerissa suosikkeihini ja Epicurean Mom-blogin
ohjeella lähdin juustokakkurintaman valloitukseen. Olin jo ohjeeseen
tutustuessani huomannut kyseessä olevan ilmeisen kaloritietoinen blogi,
päinvastoin kuin Campasimpukka. Siinä mielessä Campasimpukkakin on
tietysti kaloritietoinen blogi, ettei kaloreissa säästellä. En antanut
kuitenkaan tämän pienen näkemyseron estää minua kokeilemasta suloisen
söpöistä ohjetta.
Ilmeni kuitenkin, ettei taloudessa ollutkaan enää vadelmaa pakastimessa. Onneksi mansikkaa oli runsain mitoin, joten vaihdoin vadelmapyreen mansikkapyreeseen huolettomin mielin. Tuoreita ulkomaisia vadelmia täytteeseen puikattavaksi kyllä löytyi ja tähän ohjeeseen niitä saattoi hyvin käyttää uunikeikan vuoksi. Soveltelin ohjetta sieltä täältä, kuten itsevarma juustokakkuleipuri ikään.
Ohje alkoi keksipohjan valmistamisella. Siihen tuli
Täytteeseen tuli
Ilmeni kuitenkin, ettei taloudessa ollutkaan enää vadelmaa pakastimessa. Onneksi mansikkaa oli runsain mitoin, joten vaihdoin vadelmapyreen mansikkapyreeseen huolettomin mielin. Tuoreita ulkomaisia vadelmia täytteeseen puikattavaksi kyllä löytyi ja tähän ohjeeseen niitä saattoi hyvin käyttää uunikeikan vuoksi. Soveltelin ohjetta sieltä täältä, kuten itsevarma juustokakkuleipuri ikään.
Ohje alkoi keksipohjan valmistamisella. Siihen tuli
- 11 digestivekeksiä
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl sokeria (mielestäni tarpeeton, jollei rakenteen vuoksi oleellinen)
- 1/4 tl kanelia
- 5 rkl sulatettua voita
Täytteeseen tuli
- 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa (200 g purkkeja)
- 2 kananmunaa
- 1,2 dl sokeria
- 1 dl mansikkasosetta (pakastettua, sulatettua, en keitellyt ohjeen mukaisesti)
- 1 pieni rasia tuoreita vadelmia (ei yleiskoneeseen)
Juustokakut ovat ihania! Vaikka kärsinkin laktoosiongelmista,niin onneksi laktoosipillereiden avulla voi niistäkin nauttia joskus.Täälläpäin muuten ovat juustokakut ylen suosittuja,ja niitä saa joka leipomosta eri variaatioina.Kesän kynnyksellä on pyhäkin ,jolloin melkein joka kodissa syödään juustokakkua.Vadelma sopiikin ihanasti juustokakkuihin.
VastaaPoistaP.S. USAssa asuessa kävin usein Cheesecake Factoryn ravintoloissa,joissa sai mielettömän hyviä juustokakkua,pitkästä listasta valittuna.
VastaaPoistaKetjusn webbisivuilta saa hyviä inspiksiä,jos haluaa tehdä vähän erilaisia juustokakkuja
http://shop.thecheesecakefactory.com/order/category/cheesecakes.html#identifier=1329847722607
Yaelian: Pahoittelen, en ole pystynyt poistamaan sitä sanavahvistusjuttua, se lienee edelleen kommenttilaatikossani.
VastaaPoistaKiitos juustokakkulinkistä! Ties millainen juustokakkuhirmu minusta tuleekaan:)
En ole itsekään varsinainen juustokakkuspesialisti, mutta omassa reseptissäni ainakin lurautetaan reilusti kermaa täytteeseen. Se saattaa nostaa kaloritietoisten niskakarvat pystyyn - en itsekään kuulu siihen rotuun.
VastaaPoistaJonna: Tosiaan, kermaahan tähän ei tullut ollenkaan:) Pitää kokeilla jollain muullakin marjalla, vaikka mustaherukalla. Ja varmaan piparkakkukin kävisi pohjamuruksi.
VastaaPoistaIhanan hempeän näköinen.
VastaaPoistaMä jotenkin kierrän kekseistä tehdyt murupohjat kaukaa, ne ovat usein vaikeita käsitellä kakkua leikattaessa, keksin maku on liian voimakas ja turhan usein kitalakeen jää rasvainen tunne. Tämä suosikkileivonnaiseni on enemminkin rahka- kuin juustokakku, mutta käyttäisin samaa pohjaa juustoisempaan versioonkin.
luimupupu: tuo pohja kyllä pysyi hyvin kasassa, muttei toisaalta ollut liian kova leikattavaksi. Mutta makea se kyllä oli. Ja hempeys oli kyllä tosiaan läsnä:)
VastaaPoista