Ricottaa oli jäänyt jääkaappiin viimeviikon raviolisessiosta, olin arvioinut väärin tarvitsemani määrän. Nyt tahdoin käyttää purkin pois. Vaikka juuri pääsin sanomasta, ettei meillä usein syödä jälkiruokaa, niin pitää vakuuttaa, että kyllä me sitä "kunnon ruokaakin", jopa "lämmintä ruokaa" (tiedätte millä äänensävyllä nämä taikasanat pitää sanoa) syömme, vaikka viimepäivien postauksista saisikin toisen käsityksen.
Katsoin pieniä vinkkejä sieltä täältä, mutten niin tarkkaan, että laittaisin varsinaista lähdettä tähän. Kuudelle hengelle (tai parille teinille) riittävään annokseen tuli:
- 1 purkki ricottaa (noin 250 g)
- 1,5 dl kermaa
- 1 rkl vaniljauutetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- noin 2 dl mansikoita pilkottuna
- muutama vadelma ja mustikka, jos löytyy
- 0,5 dl mansikkakastiketta eilisestä jälkkäristä
- sokeria maun mukaan
Vatkasin kerman melko tanakaksi vaahdoksi, maustoin sen sokerilla ja vaniljauutteella. Sekoitin hetken ricottaa toisessa kulhossa, niin että rakenne tuli tasaiseksi. Sekoitin kerman ja ricottan keskenään ja lisäsin sinne marjat, sitruunan kuoren ja mansikkakastikkeen. Kääntelin massan nuolijalla tasaiseksi ja annostelin pieniin kulhoihin. Valutin vielä hieman kastiketta vaahtolusikallisten koloihin. Makoisaa ja ehkä valheellisen kevyen tuntuista.
Varmasti huisin hyvää ja jälleen kaunis valokuva :)
VastaaPoistaNam, mansikat näyttävät lentäneen jo sinnekin. Mä olen vielä täällä vastustanut suippoja Gariguetteja, niissä kun on yleensä kovin vähän makua.
VastaaPoistaKiitos Hiidenuhma!
VastaaPoistaluimupupu: Koristeeksi asti vain oli noin tuoreita mansikoita,ei niissä ole tosiaan makua vielä juurikaan, pakastimesta sitten muut mansikat:)