lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kolmas tagine

Ensimmäisen taginekokeilun jälkeen tuumin, että olisi hyvä kokeilla valmistaa taginessa myös lampaanpotkia, sillä ne ovat luonnostaan hyvässä annoskoossa ja pitkään hauduttamalla niistä saa helposti herkkua. Tein muutama päivä sitten oman ras el hanout-mausteseokseni ja se tuoksui purkkia raottamalla niin houkuttelevalta, että eilen ostamani lampaanpotkat päätyivät tänään tagineen jo vähän puolenpäivän jälkeen. Muistin jopa säilötyt sitruunani valmistusvaiheessa, joten niitäkin pääsi pataan. Katsoin vihjeitä täältä, mutta mutkistin pari suoraa ja suoristin pari mutkaa.
  • 1 lampaanpotka/syöjä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 sipulia sukaleiksi leikattuina
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ras el hanout-mausteseosta
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 dl lihalientä
  • 1 tl suolaa
  • puolikas suolasäilötty sitruuna hyvin ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 2 tomaattia lohkoina 
  • 6 perunaa lohkoina
  • ruohosipulia ja basilikaa silppuna
Kuumensin uunin 180 asteeseen. Siistin potkista rasvaa ja kalvoja sen minkä viitsin. Paistoin potkien pinnat kiinni oliiviöljyssä ja nostin ne taginepataan odottamaan. Kuullotin hetken  sipuleita oliiviöljyssä ja lisäsin sitten ras el hanout-seoksen pannulle ja annoin sen kuumeta. Voi jestas mitä tuoksuja! Lisäsin pannulle hunajan, viinin, suolan ja tomaattipyreen ja annoin seoksen kiehua hetken aikaa. Siitä tuli tummanruskeaa, hyvältä tuoksuvaa paksua tahnaa, jonka kaadoin potkien päälle. Kääntelin paloja niin, että ne olivat kauttaaltaan maustetahnan peitossa. Kaadoin liemen pataan ja ripottelin päälle sitruunaviipaleet ja tomaattilohkot. Asetin padan uuniin alimmalle ritilälle ja nostin kannen päälle. Annoin padan muhia ensin kaksi tuntia ja käänsin potkat toiselle kyljelleen. Lisäsin pataan lohkotut perunat ja jatkoin kypsentämistä vielä puolitoista tuntia. Kypsän padan päälle ripottelin ruohosipuli- ja basilikasilppua, sillä korianteria tai persiljaa ei ollut.  Arvatkaa oliko hyvää!



7 kommenttia:

  1. Arvaan: Oli hyvää sillä ei noista aineista voi tulla kuin mahtavan tuoksuista herkkua!

    VastaaPoista
  2. Ei tarvitse arvata, takuulla oli hyvää!

    VastaaPoista
  3. Kaikki: Hyvää kyllä oli, lämmittävät mausteet olivat juuri sopivat! Ja liha niin kypsää, ettei veistä juuri tarvittu.

    VastaaPoista
  4. Oijoi! Alkakoon vaan kesä ja raikkaus, mutta tagine on just sopivaa sadepäivän kesäruokaa. Pidän tämän mielessä...

    VastaaPoista
  5. no just! apua, kuinka on herkunnäköistä! Kyllä tämä tagine kuuluu näihin mun ehdottomiin suosikkiruokiin kautta aikojen. Odottelen itse edelleen kontissa seilaavaa tagine-pataani tulevaksi uuteen kotiin ;)

    VastaaPoista
  6. Tusla: Kyllä nyt vähän tuntuu, että tuhdit pataruoat saavat hetkeksi riittää, ruoanteko siirtyy ulos heti, kun säät sallivat:)

    Mausteinen Manteli: Joudutkohan kauan vielä odottamaan? Tuotteko koko keittiövälineistön mukananne? Omat tutut tavarat varmasti tuovat kivasti kodintuntua sinne kauaskin.

    VastaaPoista