Tätä juotaisiin jos sitä olisi |
Tänään Vueltassa
alkoi viimeinen jakso. Kolmen edellisen rankan vuorietapin jälkeen
vuorossa oli Santanderista Fuente Déhen ajatteva nousuun päättyvä
etappi, jolla oli mittaa 177 km. Pääsin katsomaan etappia tallenteelta
vasta vähän jälkijunassa. Kammenpyörittäjällä oli jo tieto, mitä
tapahtuu, mutta ritarillisesti hän katsoi lähetyksen toistamiseen
kanssani eikä paljastanut, että nyt on se päivä, jolloin saan hihkua
ääneni käheäksi ja kutsua voittajaa kaikilla lempinimillä, mitä keksin.
Alberto Contador ei vain voittanut etappia, vaan siirtyi vakuuttavaan
kokonaiskilpailun johtoon. Voiton jälkeisessä haastattelussa oli kyllä
hyvin aistittavissa, miten suuri asia tämä oli Contadorille. Oi, että
olen iloinen.
Eilen leikimme vielä kesää hetkisen aikaa. Emme olleet vielä tehneet Espanja-viikoillamme sangriaa, mutta nyt korjasimme puutteen. Sattui lämmin aurinkoinen iltapäivä, jona poimimme viimeisiä karviaismarjoja ja Kammenpyörittäjä raivasi kasvihuoneen tomaattikasvustoa sillä mielin, että tomaattien kyljet viimein innostuisivat punastumaan. Selailimme kumpikin erilaisia sangria-ohjeita ja vaikutti siltä, että juoman voi toteuttaa vaikka kuinka monella tapaa. Me otimme lähestymistavaksi punaisen ja sitruksisen.
Leikkasin appelsiineja, sitruunoita ja limettejä lohkoiksi, joista trimmasin keskikohdan kalvot ja puolikkaiksi leikkautuneet siemenet pois. Keräsin suureen kannuun pari muotillista jääpaloja, kaksi kanelitankoa ja sitrukset. Sirottelin pari teelusikallista ruokosokeria hedelmille ja lorautin päälle pari ruokalusikallista votkaa. Hetken kuluttua kippasin kannuun puoli pullollista espanjalaista punaviiniä ja niin paljon ginger alea, että kannu tuli täyteen. Maistui raikkaalta, ei liian makealta, kesältä! Ainakin siihen asti, että aurinko meni pilveen. Silloin kaneli toi mieleen glögin.
Eilen leikimme vielä kesää hetkisen aikaa. Emme olleet vielä tehneet Espanja-viikoillamme sangriaa, mutta nyt korjasimme puutteen. Sattui lämmin aurinkoinen iltapäivä, jona poimimme viimeisiä karviaismarjoja ja Kammenpyörittäjä raivasi kasvihuoneen tomaattikasvustoa sillä mielin, että tomaattien kyljet viimein innostuisivat punastumaan. Selailimme kumpikin erilaisia sangria-ohjeita ja vaikutti siltä, että juoman voi toteuttaa vaikka kuinka monella tapaa. Me otimme lähestymistavaksi punaisen ja sitruksisen.
Leikkasin appelsiineja, sitruunoita ja limettejä lohkoiksi, joista trimmasin keskikohdan kalvot ja puolikkaiksi leikkautuneet siemenet pois. Keräsin suureen kannuun pari muotillista jääpaloja, kaksi kanelitankoa ja sitrukset. Sirottelin pari teelusikallista ruokosokeria hedelmille ja lorautin päälle pari ruokalusikallista votkaa. Hetken kuluttua kippasin kannuun puoli pullollista espanjalaista punaviiniä ja niin paljon ginger alea, että kannu tuli täyteen. Maistui raikkaalta, ei liian makealta, kesältä! Ainakin siihen asti, että aurinko meni pilveen. Silloin kaneli toi mieleen glögin.
Sí sí, kelpais tännekin!
VastaaPoistaMmm,sangria,a mi me gusta!
VastaaPoistaJokihaka ja Yaelian: Pitää kyllä tehdä valkoviinipohjainen ja meikäläismarjainenkin versio, mutta saattaa mennä ensi kesään, nämä kesänleikkimiset saattaa olla kyllä tässä. Ilmassa on niin selvä syksyntuntu:) Eikä siinä mitään. Syksy saa tulla:)
VastaaPoistaKyllä polki Alpo hienosti ja rohkeasti!
VastaaPoistaluimupupu: Alpo on kyllä nyt ihan sankari:)
VastaaPoistaOlipas kesäinen postaus näin syyskuun alkuun. :) Oikein hymyilytti!
VastaaPoistaHauskaa että joku on ollut vielä kesätunnelmissa, itse olen niin syksyisissä fiiliksissä jo :)
VastaaPoistaSangria on herkku jota meillä juodaan aivan liian harvoin! tämän kesän ainoat (!) sangriat join elokuun alussa illalliskutsuilla..