Espanjassa alkoi tänään Volta y Catalunya, viikon mittainen etappikilpailu. Pääsimme heti tunnelmiin mukaan, kun otimme päivällislautaset television ääreen. Mietin työpäivän aikana, mitä espanjalaiseen keittiöön vivahtavaa saisin nopeasti ateriaksemme ja muistin pakastimeen jemmaamani Savuhovin myymät pehmeät chorizot. Kammenpyörittäjä etsi makkarat pyynnöstäni ja ne olivat juuri sopivasti sulaneet, kun tulin töistä kotiin.
Leikkasin seitsemän pientä chorizomakkaraa parin sentin pätkiin, samoin pilkoin yhden keskikokoisen punasipulin ja halkaisin kaikki talouden 7 kirsikkatomaattia. Viikonlopuksi ostamamme, mutta unohtamamme parsanippu oli hieman nahistunut, napsin kelvot nuput odottamaan. Valutin tetran valkoisia papuja ja huuhdoin ne. Kuorin muutamia perunoita ja pilkoin ne suupalan kokoisiksi. Höyrytin perunat kypsiksi ja perunoiden päälle pääsivät parsanuputkin muutamaksi minuutiksi esikypsymään.
Kuumensin pannulla lusikallisen oliiviöljyä ja nostelin chorizopalat pannulle paistumaan. Makkarat alkoivat nopeasti paahtua ja luovuttaa punertavaa, mausteista rasvaansa. Lisäsin sipulin pannulle ja pian perään tomaatit ja pavut. Kääntelin kaikki sekaisin ja juuri ennen syömistä nostin mukaan esihöyrytetyt parsanuput, muutaman vihreän oliivin ja silputtua ruohosipulia. Mitään maustamista tämä täyttävä pannullinen ei tarvinut, sillä chorizon olivat sen verran mausteista. Perunat paistoin pannulla ankanrasvan ja oliiviöljyn seoksessa ja maustoin ne suolalla, pippurilla ja pimentonilla.
Ensimmäisen etapin vei nimiin OPQ:n Gianni Meersman. Maisemat näyttivät eiliseen Italiaan verrattuna huomattavan kesäisiltä.
Voi tuota chorizoa - minä en edelleenkään sitä jostain syystä ole Espoosta löytänyt (Sellossa varmaan olisi)... Kunhan jostain saan käsiini, niin ostankin kasan myös pakkaseen.
VastaaPoistaTuo pannu on tosi herkun näköinen !
Minunkin pitää täydentää varastojani, kun seuraavan kerran näen tuotetta tiskissä :)
PoistaPirteä pannullinen :).
VastaaPoistaSavuhovilla on kyllä hyviä tuotteita, niiden takia kannattaa tehdä markettiretki silloin tällöin.
Kohtahan se parsakausi alkaa, saa nähdä, jaksammeko odottaa kasvualueille pääsyä...
Ja oli tosiaan täyttävä pannullinen, pavut ja makkara, siinä melko tuhtia evästä :D
PoistaPitää ollakin, että jaksaa seurata klassikot ja muut kisat!
PoistaIhana pannu ihanassa pannussa!
VastaaPoistaMeni pitkälle tämän päivän puolelle, ennen kuin nälkä alkoi kolkutella :D
PoistaNam! Mitäpä tuohon nyt muuta voi sanoa..
VastaaPoistaIhan sopivasti sanottu!
Poistatiistaina oli ainakin espoossa ison omenan k-kaupassa (vai onkohan se nyt citari) chorizoa ja aivan tähän oikeanlaista!
VastaaPoistaTuota pitää olla kyllä jemmattuna ainakin vähäsen :)
PoistaVesi herahtaa kielelle, kun katselee pannun kuvia ja lukee reseptisi läpi. Nam. Minunkin pitänee varmaan käydä makkaraostoksilla ;)
VastaaPoistaKoska sinulla ei ole koskaan mitään kiireitä, töitä sun muita, heitän sinulle helpon viikkohaasteen: haaste: viikon menu. ;)
Kiitos, minäpä menen katsomaan mistä on kyse :)
PoistaJoko on alkanut pannu patinoitumaan?
VastaaPoistaVähäsen on tainnut, mutten malttaisi odottaa kunnon kerrosta!
PoistaMäkin lopulta menin ostamaan hiiliteräspannun, vaikka vannonkin uskollisesti valuraudan nimeen. Täytyy vielä lueskella käyttöönotto-ohjeet, etten mene tekemään campasimpukoita. ;)
PoistaSitä sietää varoa :D Kyllä minua nyt harmittaa sen ekan pannun kohtalo, mutta toivon, että joku järkevämpi poimi sen heti kyytiinsä kirppikseltä.
PoistaAjattele niin, että soit jollekin valtavan löytämisen riemun. :)
PoistaToivotaan niin!
PoistaTämä on kyllä mun unelmaruoka. Olen ihan heikkona chorizoon. Ja nuo perunat näyttää Jamie Oliverin täydellisen roasted potatoes-annoksen tyyppisiltä. Nälkä tulee kuvia katsellessa!
VastaaPoistaKiitos, mukavaa ja nopeaa arki-illan ruokaa!
PoistaSeurasimme eilen kisaa Barcelonan kentällä odotellessamme lennon lähtemistä. Apupoika oli Barcelonassa juoksentelemassa, ja käväisimme pikaisesti myös maraton & triathlon -messuilla. Olit mielessäni, kun siellä oli hiplattavana paljon kaikkea campagnolo-kamaa.
VastaaPoistaSiellä oli varmaan hippusen keväisempää kuin kotimaassa? :)
PoistaNo oli! Ja nyt täällä tuntuu olevan vielä entistäkin talvisempaa. :)
PoistaOn kyllä melko täysi talvi ainakin täällä Keski-Suomessa, vielä kun innostuisi hiihtämisestä, niin ei olisi mitään valittamista :D
Poistaaivan ihanan näköistä!
VastaaPoistaKiitos, samoin ovat ne sinun kierresämpyläsi, joista äsken kävin lukemassa!
Poista