Muutamaan kertaan ohitettu karitsanpaisti pääsi tänään lautasillemme, tosin vähän eri tapaan valmistettuna, kuin olin ajatellut. Etsiskelin paistiohjeita ja satuin blogiin, jossa oli tehty lampaanpotkia. Ruoka vaikutti niin herkulliselta, että päätin soveltaa sitä paistiini, jossa oli luutakin mukana.
Otin noin kiloisen paistin huoneenlämpöön aamulla ja aamiaisen jälkeen valmistelin paistin uuniin. Aineksina käytin:
- 1 kg luullista karitsanpaistia
- oliiviöljyä paistamiseen
- 0,5 l lammaslientä
- 0,2 l punaviiniä
- 1 tölkki tomaattimurskaa + tölkinhuuhteluvesi
- 1 iso sipuli
- 2 suurta valkosipulinkynttä
- 5 suurta perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 laakerinlehti
- tuoretta timjamia ja rosmariinia
- suolaa ja pippuria
Leikkasin paistista hieman rasvoja ja kalvoja pois ja ripottelin sen pinnalle suolaa ja pippuria. Paistoin valurautapannulla paistin pinnat kiinni ja nostin sen isoimpaan pataani. Silppusin sipulin ja valkosipulin ja kuullotin niitä pannulla hetkisen ennen kuin kaadoin ne pataan paistin päälle ja ympärille. Kumosin mukaan tomaattimurskan, liemen ja viinin ja sijoittelin eripuolille pataa yrtit. Kuumensin uunin 200 asteeseen ja nostin padan kannella peitettynä uuniin. Tunnin kuluttua laskin lämpötilan 160 asteeseen ja annoin paistin kypsyä toisen tunnin. Lisäsin pataan pilkotut porkkanat ja perunat ja paistoin kolmannen tunnin. Kokeilin lihan kypsyyttä ja annoin padan olla vielä kolmisen varttia uunissa. Söimme mureaa nyhtökaritsaa samassa padassa kypsyneiden peruna- ja porkkanalohkojen ja salaatin kanssa.
Pyöräilyn kevään merkkitapahtumien sarjassa on vuorossa Amstel Gold Race, kilpailu on vielä kesken, matkaa maaliin on 70 km. Sää Hollannissa näyttää jo lupaavan keväiseltä, jospa kevät tulisi jo meillekin!
Oioi, näyttääpä hyvältä!
VastaaPoistaEikä vain näyttänyt siltä, vaan oli tosiaan mureaa ja maukasta. Ujostelen aina valkosipulin kanssa, sitä olisi varmaan voinut olla enemmän :)
PoistaValkosipulia voi aina olla enemmän :)
PoistaKaivaten katselin minäkin vihreää ruohoa, siistejä hollantilaisia kyliä ja hienoja kapeita teitä. Kevät, tule!
VastaaPoistaMuutama mutapaini siellä näytettiin käyvän, hienot uudet ajovärmeet olivat melkoisessa kunnossa pienen kierähdyksen jälkeen! Puut eivät vihertäneet, mutta silti näytti jo vähän keväisemmälle:)
PoistaPakkoko niitä uusia ajoasuja on sotkea ja rikkoa, kalliiksi tulee ja sattuukin vielä!
PoistaTähän aikaan on kyllä yleensä saanut ihastella kukkivia puita, on kevät myöhässä Keski-Euroopassakin.
Sanopa muuta! Kyllä siellä huoltovääpeli sitten taas pudistelee päätään, että taasko nämä menee vaihtoon!! Käviköhän Thomas Voecklerille joku tärväys, solisluu? En ihan varmaksi kuullut.
PoistaSykkeliuutiset kertoo, että solisluu. Harmi.
PoistaVo kurja :/
PoistaNäyttää aivan todela hyvältä, nam! :)
VastaaPoistaKiitos, olen iloinen, että sitä vähän jäi, tänään syödään loput!
PoistaNam mitä herkkua! Maistuis kyllä tännekin..
VastaaPoistaOlin tyytyväinen, etten yrittänyt paistaa tavalliseen tapaan paistipalaa, vaan haudutin. Paistamalla olen yleensä saanut aikaan melkoista känttyä.
Poista