Tänään piti syödä tähdenlentoja, onhan Girossakin vapaapäivä. Tein kuitenkin minestronekeitosta oman sovellukseni hyödyntäen jääkaapin antimia. Keittooni tuli:
- 150 g minikokoista pastaa
- 100 g pancettakuutioita
- 2 isoa porkkanaa
- pari kourallista sellerinvarsisiivuja pakastimesta
- 1 iso tomaatti
- 1 kevätsipuli
- 1 tölkki kikherneitä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 0,5 l lihalientä
- 400 g jauhelihaa
- vettä
- suolaa ja pippuria
- basilikaa
- persiljaa
Aloitin paistelemalla valurautapannulla pancettakuutioita niin kauan, että niistä tuli rapeita. Lisäsin pannulle jäiset sellerisiivut ja sekoittelin hetken. Samaan aikaan lihaliemikalikat sulivat kattilassa. Viipaloin porkkanat ja sipulin ja leikkasin tomaatin kuutioiksi. Käytin kaikki ainekset pannulla ja sen jälkeen lisäsin ne keittokattilaan. Lisäsin kattilaan vettä noin puoli litraa, tomaattipyreen ja annoin ainesten kypsyä miedolla lämmöllä. Maustoin jauhelihan suolalla ja pippurilla ja pyöritin massasta pieniä lihapullia, joihin otin paistopinnan pannulta. Kippasin lihapullatkin kattilaan yhdessä kikherneiden ja pastan kanssa. Annoin keiton kiehua noin 10 minuuttia, tarkistin mausteet, lisäsin hieman suolaa ja pippuria. Aivan lopuksi silppusin päälle tuoretta basilikaa ja persiljaa ja halukkaat saivat raastaa annoksensa pinnalle vielä pecorinoraastetta.
Minestronea piti minunkin kokeilla viime viikolla. Lähdimme kuitenkin Äiti-kullan lihapatojen ääreen ja minestrone jäi. Lupaan versioida tämän lähitulevaisuudessa :)
VastaaPoistaMinestrone on siitä kiva, että siihen saa upotettua paljon vihanneksia, minun piti eilen laittaa kesäkurpitsaakin, se oli jo leikkuulaudan vieressä odottamassa, mutta keiton valmistuttua huomasin, että siinähän se on edelleen odottamassa :)
PoistaOi, keitot ovat ihania ja tuo kuulostaa tosi herkulta.
VastaaPoistaNiitä pitäisi, minun ainakin, tehdä PALJON useammin:)
Poista