Viimeksi kun askaroin luumujen kanssa, hukutin ne taikinaan. Olisi pitänyt tyynesti kääntää leivonnainen ylösalaisin ja väittää sitä keikauskakuksi. Älysin liian myöhään. Koska olin hieman pettynyt siihen luumujälkiruokaan, kokeilin jotain muuta tänään.
- 8 oikein kypsää luumua halkaistuna
- 2 rkl ruokosokeria
- pikkuisen vaniljatahnaa
- aivan nirkosesti voita
Kuumensin uunin 100 asteeseen ja asettelin uunivuoan pohjalle puolikkaiksi leikatut luumut. Sirottelin niille hieman ruokosokeria ja vaniljatahnaa. Paistoin luumuja puolitoista tuntia miedossa lämmössä. Otin luumut uunista ja laitoin joka puolikkaalle aivan minimaalisen nokareen voita ja hieman lisää sokeria. Lusikoin lämpimiä luumuja annosastioihin ja laitoin niille kaveriksi pari palloa vaniljajäätelöä. Lusikoin vuoan pohjalle muodostunutta punaista luumukastiketta jäätelön päälle ja sitten me söimme. Sivumennen sanoen meille uusi tuote,
Krav-jäätelö oli hyvää ja helppoa pyöräyttää palloiksi. Luumuissa ei ollut mitään kyynelin kerrottavaa, ellei sitten ilonkyynelin, ne olivat erinomaisen hyviä.
Uunihedelmät ja jäätelö ovat kyllä loistava yhdistelmä, meillä on niitä syöty tänä syksynä liian vähän. Ehkä tämä flunssakin, joka tuli kylään, hellittäisi jos tarjolla olisi uuniluumuja? ;)
VastaaPoistaUuniluumuissa oli jotain hyvin lohduttavaa:)
PoistaNam, kuulostavat hyviltä nuo luumut. Me olemme syöneet Sian jätskejä Ruotsissa useasti ja ostaneet tuota vaniljaa silloin tällöin kotiinkin. Rakenne on kotimaisia paljon parempi mutta kaipaisin siihen vähän lisää vaniljaa. Luomuisuudesta plussaa.
VastaaPoistaAika hintavaa oli kyllä, mutta plussaa siitä, että jopa minä osaisin tehdä siitä palloja!
PoistaKävinkin viskaamassa eilen tähän kommentin, mut nyt sitä ei näy. Vai oonko nähny unta ;) anyway, törkysen herkullinen luumuhässäkkä!
VastaaPoistaLuultavasti oot nähny unta :D Ei edes roskiksesta löytynyt mitään luumuhässäkkäkommenttia!
Poista