Löysin kirpparilta jotain pientä ja sievää. Todella pientä ja todella sievää, nimittäin oranssin LeCreuset-padan. Se lienee aika vanhakin. Vain yhdestä kohtaa on emalointi saanut vähän kipeää. En kyllä tiedä, mihin sitä voisi hyödyntää, kun se on niin pieni. Ehkä se sopisi yhden hengen simpukka-annoksen tarjoiluun tai johonkin lisäkeruokaan kahdelle hengelle. Mihin sinä käyttäisin näin pientä pataa? Sen tilavuus on vähän alle puoli litraa.
Tuollaisesta ihanan pienestä padasta tarjottiin eräässä ravintolassa kerran polentaa.
VastaaPoistaYhden hengen simpukat olisivat kyllä myös aika kivat tuollaisesta padasta. Löytö!
Laittaisin tuollaiseen söpöläiseen kastiketta. Pysyisi kivasti lämpöisenä, sanoo hän joka niuhottaa ruoan ja juoman pitämisestä oikean lämpöisenä.
VastaaPoistaHei, hyvä idea!
PoistaOlen tosi iloinen löydöstäni, etenkin kun olen sinnikkäästi vastustanut kirppareilla keittiövälineitä :)
VastaaPoistaVoi että on ihana! Kirpparit on kyllä aarreaittoja aina välillä :)
VastaaPoistaNiin ovat, ulkomaillakin on kiva käydä kirppareilla, siellä näkee sellaisen läpileikkauksen eri maiden menneisyydestä, se on tosi kiinnostavaa.
PoistaSöpö! Mä aina kuolaan noita valurautaisia LeCreusetin ja Staubin pikkupatoja, toistaiseksi ovat jääneet kauppaan kun maksavat aina melkein satasen kappale...
VastaaPoistaEikö ookkin? Tuo söpöläinen maksoi 15 euroa :)
PoistaKatselin tuossa eilen talvi- ja jouluaiheisia ruokakirjojani. Mitenhän noin söpöön pikkupataan mahtuisi koe-erä joulupateeta :)
VastaaPoistaTaas hyvä idea, kiitos!
PoistaNiin suloinen pata ! Hyvä löytö. Kyllä mä tosta tarjoilisin kastiketta ja usein myös teen pikkusissa padoissa jotain uunin kautta käyvää lisukettakin jos vaan yhdelle tai kahdelle ruokaa laitan.
VastaaPoistaKiitti tästäkin ajatuksesta, kyllähän minäkin välillä teen pienemmälle porukalle ruokaa :)
PoistaOn kyllä nätti pikkupata! Itselläni on samantapainen 500 ml keraaminen pata, ja olen kokkaillut siinä annoskokoista pot pieä sekä uunivanukkaita. ;)
VastaaPoistahttp://ssiiri.wordpress.com/2013/08/31/nurinkurinen-kana-salamipiirakka-padassa/
http://ssiiri.wordpress.com/2013/09/27/kanelinen-kookosvanukas-uunissa-coconut-custard-pudding/
http://ssiiri.wordpress.com/2013/10/18/ruusuinen-kardemumma-kookosvanukas/