Jaana Kauton työ löytyi joulupaketistani ja pääsee pantryn seinälle postikortin tilalle |
Aterian alkuun tein pikkupurtavaa Jamie's Great Britain-kirjan ja Nigellan Kitchen-kirjan ohjeilla. Jamien kirjasta poimin pienien perunakakkujen ohjeen. Jouduin hieman soveltamaan, sillä graavilohi ei tuoksunut enää oikealta, vaan jouti kompostiin. Käytin sen tilalta kirjolohenmätiä. Kuuteen kakkuseen käytin:
- 6 keskikokoista puikulaperunaa
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja + vähän perunakakkujen jauhottamiseen
- (ruohosipulia)
- pikkuisen voita
- ihan vähän leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
- kirjolohenmätiä
- jotain vihreää, meillä vähän timjamia
- oliiviöljyä
Kuorin ja pilkoin perunat paloiksi. Kypsensin ne höyryssä ja kaadoin kypsät perunat kattilaan. Lisäsin kattilaan jauhot ja leivinjauheen ja muusasin perunat sekoittaen jauhot mukaan. Maustoin perunamuusin suolalla, pippurilla ja voinokareella. Muotoilin massasta käsin pieniä kakkusia ja jauhotin ne ympäriinsä. Paistoin kakut voissa molemmilta puolilta muutamaan kertaan käännellen.
Nostin kypsät perunakakut lautasille ja laitoin samalle pannulle hieman voita sulamaan. Vatkasin kevyesti kaksi kananmunaa ja kaadoin ne pannulle, kun voi lakkasi kuohumasta. Siirtelin kananmunaa hieman nuolijalla välttäen kumimaista rakennetta. Kun kananmuna oli melkein hyytynyt, otin pannun pois liekiltä ja annostelin kokkelin perunakakuille ja lusikoin päälle mätiä. Koristelin alkupalan muutamalla oliiviöljytipalla ja timjamilla. Olivatpa tosi hyviä, mutta täyttäviä. Eikä lohen vaihtuminen mätiin haitannut yhtään.
Toiseksi alkupalaksi tein Nigellan kirjan mukaisia marsalalla höystettyjä chorizoviipaleita. Leikkasin kolme pientä raakachorizoa viipaleiksi ja paistoin niitä pannulla, kunnes ne olivat rapeita ja kauniin värisiä. Lorautin hieman marsalaa (sherryn puutteessa) pannulle ja sekoittelin makkarapaloja niin, että ne saivat lisää hyvää makua. Napsimme niitä ennen pastaa oliivien ja tuhkaraitajuuston kanssa.
Kolmas ja viimeinen haasteeni kokkaus on myös simppeli juttu, mutta kuka tässä nyt siitä alkaisi mussuttaa? Kanipastan kaveriksi tein patongista valkosipulileipiä Rachelin ohjeella. Kuumensin uunin 150 asteeseen ja leikkasin patongin vinottain parin sentin siivuihin. Sulatin pienessä kattilassa ison nokareen voita ja lisäsin mukaan teelusikallisen valkosipulimurskaa ja silputtua persiljaa. Sivelin leipäpalat molemmin puolin maustevoilla ja asettelin viipaleet leivinpaperille uunipellille. Paistoin leipiä sillä aikaa, kun pasta kiehui. Nämä rapeat leivät sopivat hyvin pastan seuraksi ja vähän vanhakin leipä tulee käytettyä.
Se oli sitten siinä. Keittokirjahaasteeni on valmis, osat 45-48/48 tulivat tässä. Ja aikaakin jäi monta tuntia!
Nigella 12/12
Rachel 12 /12
Jamie 12/12
Hugh 12/12
Toivottelen erinomaista uutta vuotta ja kiitos jälleen ihanasta ruokavuodesta!
VastaaPoistaKiitos san, hyvää uutta vuotta sinullekin!
PoistaAikamoinen pyörremyrsky sulla tosiaankin on ollut tuon keittokirjahaasteen loppukirissä;D
VastaaPoistaOikein hyvää uutta vuotta sinullekin!
Kiitos samoin, Jael, hyvää uutta vuotta!
PoistaOlihan tuo vähän pöhköä jättää noin viime tippaan :D
Onnittelut haasteen kukistamisesta :) Olet niin sinnikäs!!! Hyvää uutta vuotta!
VastaaPoistaKiitos:) On kyllä iloinen mieli nyt, pitää koota tämä hässäkkä vielä yhteen, kunhan menee muutama päivä.
PoistaHyvää uutta vuotta! Ja onnea haasteen selättämisestä!
VastaaPoistaKiitos ja kiitos samoin sinne!
PoistaOlisin halunnut olla pärpäsenä katossa :D
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta, Campa ja Kampi! Tervetuloa Ouluun!
Kiitos Hannele :) Hyvää uutta vuotta Kokkipottilaankin. Vihjaise kun siellä teillä päin vielä joskus on blogaanitapaamisia, niin yritetään päästä tulemaan, Kammenpyörittäjäkin on periaatteessa jo suostunut :D
Poista