sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Panzanella Alberto Contadorin voiton päivänä


Eilen juhlimme nuoremman poikamme lakkiaisia ja vaikka kuinka maltillisesti yritin tehdä ruokaa, jonkun verran tarjottavia jäi. Söimme aamupäivällä runsaan brunssin, kun tuore ylioppilas palautui kotikulmille juhlaillan jälkeen. Campasimpukan viidennen Italia-haasteen päätöspäivänä tein Hävikistä herkuksi-teeman mukaisesti panzanellaa päivälliseksi. 

Panzanella kuudelle

  • iso kasa erilaisia salaatteja
  • 2 kuivunutta vehnäsämpylää
  • kirsikkatomaatteja
  • kurkkua
  • jääpaistiviipaleita (noin 200 g)
  • sitruunalla maustettua oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • basilikaa
  • ruohosipulia
  • balsamico-kastiketta
Leikkasin kaksi kuivahtanutta sämpylää isohkoiksi kuutioiksi. Samoin leikkasin eilisiä jääpaistiviipaleita vielä pienemmiksi suikaleiksi. Revin salaattia kulhoon, puolitin kirsikkatomaatteja ja leikkasin kurkkua paloiksi. Sekoitin salaatin, tomaatit ja kurkun kulhossa. Kuumensin pannua hetkisen ja lisäsin sille ison lorauksen sitruunalla maustettua oliiviöljyä. Paahdoin leipäpaloja pannulla muutamia minuutteja, kunnes ne saivat rapean pinnan. Pyöräytin päälle hieman suolaa ja pippuria. Sekoitin kulhoon mukaan paistisuikaleet ja paahdetut leipäkuutiot, leikkelin päälle vielä tuoretta ruohosipulia ja basilikaa. Söimme salaatin italialaisen roseviinin ja eilisten lohi- ja porokääretorttujen loppujen kanssa.



Giro d'Italia loppui minulle mieluisasti, kun Alberto Contador voitti, aivan kuin blogin ensimmäisenä keväänäkin. Sittemmin tuo voitto on mitätöity, tämänpäiväinen toivottavasti pysyy Alberton plakkarissa ikuisesti. Eilisen etapin voittoon ylsi Fabio Aru kaventaen Alberton johdon kahteen ja puoleen minuuttiin, mutta Aru jäi toiselle sijalle kokonaiskilpailussa. Kisaa elävöittänyt Arun tallikaveri, Mikel Landa saavutti kolmannen sijan. Hän ei ottanut lippistä pois palkintoseremoniassa Espanjan kansallislaulu soidessa, ehkäpä Alberto antaa palautetta maanmiehelleen myöhemmin.

Looking at stems Torinosta Milanoon

Campakeittiö jää ruokahaastetauolle odottamaan heinäkuista Tour de Francea. Sitä ennen postaamme satunnaisia matkajuttuja ja kesäisiä ruokiamme. 

EDIT: Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään kaikki jämäruokia käsittelevät postauksemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti