perjantai 23. lokakuuta 2015

Pikainen perjantaipäivällinen töiden jälkeen

Aika pieni kompostikuppi


Tänään söimme nopeaa ruokaa, se oli pöydässä melkein puolessa tunnissa kotiintulosta. Samalla kun siirsin ruokaostoksia kaappeihin, laitoin jo uunin kuumenemaan ja nostelin päivälliseen tarkoitetut ainekset suoraan pöydälle.

Rapeat kanapalat ja pekoniset perunat

  • 600 g broilerin sisäfileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • pimentonia
  • 2 kananmunaa
  • pankomuruja
  • oliiviöljyä
  • 6 perunaa
  • 2 kevätsipulia
  • 4 pekonisuikaletta
  • nokare voita
  • 1 suuri pihvitomaatti
  • tuoretta ruohosipulia ja basilikaa
Otin esille uunipellin ja laitoin sille leivinpaperin, jolle levitin oliiviöljyä. Uuni oli kuumenemassa 200 asteeseen. Laitoin muutamaan palaan leikatut perunat kypsymään höyrykattilaan. Sekoitin paksussa muovipussissa venäjauhot, suolan, pippurin ja pimentonin. Laitoin broileripalat pussiin, suljin pussin huolellisesti. Pyörittelin pussia ja lihapalat saivat hyvän jauhopinnan. Vatkasin kananmunat vadissa kevyesti ja kastoin jauhotetut broileripalat kananmunassa. Viimeiseksi pyörittelin ne vadille kaadetuissa pankomuruissa. Nostelin kuorrutetut palat öljytylle paperille pellille. Laitoin pellin uuniin ja paistoin paloja vartin verran. Käänsin palat toiselle kyljelle ja paistoin vielä kymmenisen minuuttia.

Kun perunat olivat kypsiä ja kanat vielä uunissa, paistoin pannulla pekoni- ja sipulisilppua. Kaavin ne lautaselle odottamaan ja laitoin pannulle nokareen voita. Paistoin kypsiä perunapaloja pannulla muutamia minuutteja ja lisäsin sinne pekoni- ja sipulisilpun. Paistoin perunapaloja vielä sen aikaa, että ne saivat rapean pinnan ja kanapalat olivat kypsyneet kunnolla. Ne kypsyivät läpikotaisin 25 minuutissa.

Laitoin tarjoiluvadin reunoille pihvitomaattiviipaleita. Lusikoin pekoniset perunat vadin pohjalle ja keskelle kypsiä rapeita kanapaloja. Pinnalle ripottelin tuoreita yrttejä. Söimme tätä nopeaa ruokaa koirakastikkeen kanssa, se on jonkunlainen tumma japanilainen kastike, jonka etiketissä on koira. En muista sen nimeä, mutta olen ostanut sen joskus tonkatsun kaveriksi. 

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä nuo kanat! Tästähän on lähdettävä kana ja panko ostoksille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AInakin Seppälän Cittarissa niitä on! Olisi voinut kyllä raastaa pankomurujen sekaan vaikka parmesania hieman, kuorrute jäi aavistuksen kuivaksi, kun en käyttänyt shallow fry-menetelmää, kuten katsun kanssa :) Tai sitten paperille vielä reilummin öljyä.

      Poista
  2. Olipa jännä kun näkyi ensin vain otsikko ja tuo kananmunan kuori. Piti heti tulla katsomaan, että mikä se pikainen päivällinen oli. Arvelin vain munakasta eli pankokana olikin sitten jo luksusta!

    VastaaPoista