perjantai 19. helmikuuta 2016

Uunista iltapalaa


Sommittelin tälle illalle pientä syötävää kaappien aarteista uunin kautta. Kun Kammenpyörittäjä pääsi töistä, oli vuoka juuri otettu pois uunista ja kaksi illan Simpson-jaksoa meni mukavasti mutustellen. Otin alkuvinkkiä tähän perunaiseen iltapalaan täältä. Sitten vähän soveltelin.

Perunavuoka

  • 8 pienehköä perunaa
  • 1 savustettu makkara (chorizo olisi sopinut oikein hyvin myös)
  • 8 ruusukaalia
  • 1 punasipuli
  • voita
  • oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria
  • oksa tuoretta rosmariinia ja timjamia (meillä ei nyt ollut timjamia)
  • tikkuaskin kokoinen pala gruyère-juustoa raastettuna
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka huolellisesti voilla. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi, samoin sipuli, ruusukaali ja makkara. Kerää perunat kulhoon ja purista viipaleiden päälle sitruunamehu. Kaada mukaan loraus oliiviöljyä ja ripota suolaa ja pippuria. Sekoittele hyvin. 

Asettele perunaviipaleet vuokaan ensin reunoille rinkulan muotoon ja sommittele keskelle pienempiä viipaleita täyttämään tyhjä kohta. Puikkaa perunaviipaleiden väleihin sipuliviipaleita, samoin makkarapaloja ja ruusukaalisuikaleita suunnilleen tasaisesti. Kierrä vielä pinnalle pippuria myllystä ja ripota päälle muutama voinokare ja rosmariinia. Minä laitoin rosmariinin aivan kokonaisena oksana. 

Paista vuokaa uunissa noin 55 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin vartti. Tarjoa kuumana jääkaappikylmän labnehin kanssa.


Pieni annos labnehia

  • 2,5 dl turkkilaista jogurttia valutettuna
  • suolaa ja pippuria
  • pul piber-mausteseosta
  • oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
Valuta jogurttia niin kauan kuin sinulla on aikaa, minulla oli noin 5 tuntia. Jos aiot leipoa piakkoin, säästä valunut hera vaikkapa sämpylätaikinaan. Sekoita tiivistynyt jogurtti kulhossa rivakasti ja mausta suolalla aika runsaskätisesti. Kaavi jogurtti tarjoiluastiaan ja tasoittele pinta mielesi mukaan. Valuta pinnalle hieman oikein hyvälaatuista oliiviöljyä, ripauta vielä suolaa, pippuria ja pul piberiä. Lopuksi koristele basilikalla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti