keskiviikko 18. toukokuuta 2016

One-pot-pasta melkein onnistui



Jo vuosi pari sitten alkoi foodgawkerissa ja Pinterestissä näkyä kuvia one-pot-pastasta. Niitä on jo tuhansia versioita, mutten vain ollut tullut kokeilleeksi tai ainakaan postanneeksi sellaista koskaan. Tänään olen askaroinut jälkiruokia urakalla, mutta söimme me varsinaista päivällistäkin. Selailin one-pot-pasta-ohjeita, lähinnä sen vuoksi, että saisin selkoa kuinka paljon keitinnestettä pitäisi olla, että pasta kypsyy, muttei jää vetiseksi. 


One-pot-pasta kaikenlaisesta mitä oli vähän jäljellä

  • 200 g penneä
  • 100 g tonnikalaa öljyssä
  • 1 suuri pihvitomaatti
  • broccoliinin varsia
  • 1 kevätsipuli
  • 3 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 50 g fetaa
  • basilikaa
  • suolaa ja pippuria
  • pieni pala parmesania
  • tuoretta basilikaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
Valutin tonnikalasta öljyä vähemmäksi ja pienin palaset. Pilkoin tomaatin kuutioiksi, siivutin sipulin ja leikkasin broccoliineista varsia hieman lyhyemmiksi. Murustelin fetan pikkumuruiksi ja raastoin parmesanin. 

Keräsin pannulle tonnikalan, kuivan pastan, sipulin, broccoliinin ja puolet tomaattikuutioista. Ripotin päälle suolaa ja pippuria. Kaadoin pannulle vettä sen verran, että ainekset melkein peittyivät ja lorauksen maitoa myös. Nostin pannullisen kiehumaan miedosti noin 15-20 minuutiksi. Siinä ajassa pasta oli sopivan kypsää, samoin broccoliini alkoi olla sen verran pehmeää, etten halunnut sitä enempää kypsentää. Nestettä oli kuitenkin vielä liian paljon, olin ymmärtänyt, että oikealla nestemäärällä se loppuisi samaan aikaan, kun pasta olisi kypsää. Minun piti ottaa pari pientä kauhallista nestettä pois. Sekoitin mukaan loput tomaattikuutiot, fetamurut ja parmesanraasteen sekä basilikaa. Ihan viimeiseksi puristin päälle sitruunamehua ja tarkistin suolan ja pippurin. Ihan hyvää, mutta ei vielä täydellinen tämä tekniikkani. Jos teillä on vinkkejä tähän nestemääräasiaan, niin kertokaa ihmeessä!


Giro d'Italian 11. etappi oli tasamaan ajoa, jossa kirimiehilläkin voisi olla sanansa sanottavana. Alkukisasta johtopaikkaa pitänyt Tom Dumoulin oli joutunut keskeyttämään kisan. Tänään voittajaksi leivottiin  Diego Ulissi ja kokonaiskilpailua johtaa tämän päivän etapin jälkeen edelleen Bob Jungels


2 kommenttia:

  1. En oo keksinyt nesteasiaan muuta ratkaisua kuin kytätä ja lisätä tarpeen mukaan. Mielummin käyn puolessa välissä lisäämässä kuin syön vetistä. Nestettä en raski vähentää, kun pelkään makujen katoavan mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua niin kiehtoi ajatus,että valmista tulisi ihan itsestään, mutta harvoinpa niin taitaa olla :)

      Poista