Välillä leipäpussiin unohtuu croissantti tai kaksi, eikä niitä tee mieli syödä, kun paras lehtevyys on mennyt ja sisuskin on jo kuiva. Pois niitä ei kuitenkaan tarvitse heittää, vaan ne voi käyttää french toastin tekoon. Siinä tulee jo kaksi ranskalaisuutta samaan syssyyn, kui hienoo se on? Tänään meillä oli eilen ostettuja croissanteja, jotka olisivat vielä menneet sellaisinakin hyvän maitokahvikupposen kanssa, mutta paljon parempia ne olivat jatkojalostamisen jälkeen. Vinkin otin Averie Cooks-blogista.
Croissant french toast kolmelle
- 3 kuivahtanutta croissantia
- 3 kananmunaa (kaksi olisi varmaan piisannut)
- 3 rkl maitoa
- ripaus sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus kanelia
- voita paistamiseen
- marjoja tarjoiluun
- tomusokeria koristeluun
Leikkaa croissantit pitkittäin kahteen osaan. Sekoita kananmunat, maito ja mausteet laakeassa astiassa, jossa croissanteja mahtuu uittamaan. Kuumenna pannu ja sulata sillä hyvä nokare voita. Kasta croissantin puolikas leikkuupinta alaspäin munamaitoseokseen hetkeksi, käännä ja nosta sitten puolikas hieman valutettuna pannulle paistumaan, ensin leikkuupuoli alaspäin. Paista kunnes ovat kauniin värisiä. Minun pannulleni mahtui kolme puolikasta kerrallaan. Tarjoa tuoreiden marjojen, hillon, vaahterasiirapin tai minkä kanssa nyt haluatkaan.
Tour de Francen toinen etappi ajetaan sekin Ranskan pohjoisrannikolla ja se päättyy Cherbourgiin. Mittaa tasamaan etapilla, joka kuitenkin päättyy kolmen kilometerin nousuun, on 183 km. Mark Cavendish joutunee luopumaan keltaisestaan, mutta saahan kuitenkin yhden päivän ajaa siinä hänkin. Lähetys kilpailusta alkaa kolmen maissa iltapäivällä. En löytänyt huonompia uutisia Alberto Contadorista, joten olen toiveikas, että hän pystyy jatkamaan kilpailua, vaikka saikin eilen ikäviä ruhjeita ja asvaltti-ihottumaa. Maaliin hän ehti sijalla 86.
Oh la laa! Yltiöherkkua!
VastaaPoistaPuhutaan terveellisyydestä vaikka huomenna :D
Poista