Muistelin, että joku Kamera & Kauha-blogin vuodenvaihteen pastaohjeista oli sellainen, että halusin kokeilla. En muistanutkaan väärin, sieltähän se ohje löytyi. Minulla ei nyt ollut kuitenkaan oliivinälkä, mutta muutama tomaatti oli pehmenemisen partaalla, joten laitoin ne oliivien sijasta.
Chorizopasta kahdelle
- 200 g pennepastaa
- 3 pientä chorizo (raakamakkarana tällä kertaa)
- 1 pieni mieto punainen chili
- kevätsipulin varsia (jäänyt jotain huippuja viikonlopun kokkailuista)
- 3 pientä tomaattia
- pippuria
- suolaa pastankeittoveteen
- tuoretta basilikaa
- parmesaania
Laitoin pastaveden kiehumaan ja keitin sitten hyvin suolatussa vedessä pennepastaa pakkauksen ohjeen mukaiset 8 minuuttia. Sinä aikana leikkelin chorizot viipaleiksi ja paistoin niitä pannulla, en laittanut mitään öljyä, sillä chorizosta sitä irtoaa yllin kyllin. Lisäsin pannulle silputut sipulit, chilin ja tomaatit. Kun pasta oli kypsää, kaadoin pastan pannulle ja sekoitin. Kiersin myllystä pippuria ja ripottelin pinnalle basilikaa. Annosten päälle höyläsimme vielä parmesaanipalasta läpinäkyvän ohuita siivuja tryffelihöylällä. Eipä sillä vekottimella juuri muuta virkaa olekaan, mutta parmesaanin höyläämiseen se on erinomainen!
Me käytetään kanssa paljon chorizoa, se on niin helppo just esim. pastan kanssa käyttää.
VastaaPoistaAina pitäisi olla joku pätkä chorizoa jääkaapissa. Nämä oli raakamakkaroita, niin piti vähän kiirehtiä käytössä. :)
PoistaMeidänkin huusholliin on löytynyt useita suosikkiaterioita Kamera ja kauha-blogista. Tämä tosin jäännyt kokeilematta. Suosituksestasi laitan tämänkin kohta testiin ��
VastaaPoistaSuosittelen, Kamera & Kauha on vakiolähteeni, eikä pettänyt tälläkään kertaa :)
PoistaOliiveilla tai ilman.. Ei se niin tarkkaa ole :) Tai no ehkä chorizoa on kuitenkin syytä olla :)
VastaaPoistaTai sitten pitäisi miettiä nimenvaihtoa! :D
Poista