perjantai 24. maaliskuuta 2017

Entteriä viikonlopun alkuun

Napue-pullolle löytyi uusiokäyttö öljypullona, kaatuu hyvin
Kun aurinko paistaa, on aika grillata. Olipa mittarissa 0 tai 20 astetta, ei sen väliä. Tänään alkoi minun viikonloppuni kiireisen työviikon jälkeen. Kävin pikaisesti kaupassa töiden jälkeen sillä mentaliteetilla, että sitä grillataan, mitä lähimarketista löytyy. Entrecôte oli se mihin päädyin lyhyen arpomisen jälkeen. 


Antti kuumensi talven ajan melko vähällä käytöllä olleen Big Green Eggin  ja minä valmistelin muutaman lisäkkeen pihveille, jotka lämpenivät grillin kuumenemisen ajan. Jätin aterialta pois perunat, riisit ja pastat. 

Entrecôte grillissä

  • 2 entrecôte-pihviä, noin 200 g kumpikin
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
Anna pihvien lämmetä ainakin 30 minuuttia ennen grillaamista, taputtele ne oliiviöljyllä ja ripottele niille reilusti suolaa ja pippuria. Kun grilli on kuuma ja lisäkkeet valmisteltu, grillaa pihvejä suoralla lämmöllä 2-3 minuuttia puoleltaan. Nosta pihvit lautaselle päällekkäin ja peitä lautanen foliolla, jätä pieni ilma-aukko, etteivät pihvit kypsy lisää. 

Lisäkkeet kahdelle, kerrankin tarpeeksi vähän

  • 1 tomaatti halkaistuna
  • 10 cm pätkä kesäkurpitsaa
  • 2 kevätsipulia
  • 2 viipaletta tuoretta ananasta
  • puolikas verigreippi
  • oliiviöljyä
  • hunajaa
  • suolaa ja pippuria


Halkaise tomaatti ja ripota puolikkaille suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Leikkaa kesäkurpitsapala neljään lohkoon, öljyä ne kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Ananaspalat eivät tarvitse mitään mausteita. Öljyä myös kevätsipulit kevyesti. Leikkaa greippi puoliksi ja puolikas neljään osaan, lurita paloille hieman hunajaa. Kun pihvit ovat jo foliossa asettumassa, grillaa lisäkkeet hyvin kevyesti suoralla lämmöllä, joka on valmiina grillissä. Varo polttamasta sipuleita.


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Big Green Egg-välilehdelle, jonne kerään kaikki vihreän pallukan kokeilumme!

4 kommenttia:

  1. Grillikauden avajaisia odotan jo minäkin! Pitää vaan ensin ostaa uusi grilli syksyllä hajonneen tilalle.

    Onko sulla tuossa kasvislautasella veriappelsiinia vai verigreippiä? Vai mikä tuo on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verigreippiä, se näköjään unohtui tuosta listalta, lisäänkin sen sinne. :)

      Poista
  2. Entrecôte on suosikki meidänkin huushollissa kun grillauksesta on kyse. Sopivasti rasvainen, mehukas ja maukas. Täytyypä tässä viritellä kesäkeittiötä pikku hiljaa. Me saatiin just hiukan lunta täällä saaressa! Maalaisbistrosta terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä selvästi enemmän makua kuin sisäfileessä!

      Poista