torstai 9. maaliskuuta 2017

Quesadillat


Yleensä syömme quesadilloja tortillapäivän jälkeen, jos on jäänyt tähdenlentoja. Tänään meillä oli quesadilloja ihan varsinaisena päivällisenä ilman tähdenlentoteemaa. Käy se niinkin!

Quesadillat kanatäytteellä


Broileri ja marinadi niille

  • 400 g broilerin sisäfileitä
  • 1 limen mehu
  • 1 sitruunan mehu
  • puolikas punasipuli
  • tuoreita yrttejä (korianteria, rosamariinia, timjamia)
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
  • chilihiutaleita
  • nokare voita paistamiseen

Muut värmeet

  • 8 pientä vehnätortillaa
  • 1 syöntikypsä avokado (pakkauksen toinen oli pilallinen, ärsyttävää)
  • kirsikkatomaatteja
  • pieni kurkku
  • tomaattisalsaa (valmista)
  • juustoraastetta
  • tuoretta korianteria
Tein broilerin fileille marinadin jo aikaisemmin päivällä, mutta jos on kiireempi, muutama minuuttikin riittää marinadissa. Käytin marinoimiseen vakuumirasiaa, joka nopeuttaa marinoitumista kyllä huomattavasti. Sekoitin oliiviöljyn, sitrusmehut, suolaa, pippuria, chiliä, yrtit silppuna ja sipulin suikaleina marinadiksi ja lisäsin mukaan broilerin fileet ja sekoittelin. Laitoin kannen kiinni ja yhdistin kannen lukkomekanismin vakumointikoneeseen sitä varten olevalla letkulla. Laite poisti ilman astiasta ja kansi meni todella tiukasti kiinni. Laitoin astian jääkaappiin odottamaan ruoanvalmistamisen aikaa. 


Iltapäivällä sitten silppusin yrtit ja leikkasin kurkun ja tomaatit viipaleiksi, otin esille salsapurkin, juustoraasteen ja tortillalätyt. Leikkasin avokadonkin viipaleiksi ja toisen pilallaolleen nakkasin kompostikuppiin. Aukaisin marinadiastian ja kuumensin pannun, jolle olin lisännyt nokareen voita. Paistoin broileripaloja ja marinadin mukana olleita sipuleita, kunnes liha oli kypsää. Leikkasin palat pienempiin suikaleisiin.

Otin aina kaksi tortillaa yhtä aikaa täytettäväksi. Levitin ensin puolikkaalle tortillalle salsaa, siihen päälle ripottelin pienen kourallisen juustoraastetta. Muiksi täytteiksi asettelin avokadoviipaleita, kurkkua, tomaattia, kanapaloja ja korianteria. Käänsin tortillan toisen puolen kanneksi ja kun kaksi puolikuun muotoista quesadillaa oli valmiina, nostin ne soikealle, kuumaksi lämmitetylle pannulle. Pitää varoa, ettei polta tortilloja, minä vähän käräytin kaksi quesadillaa. Tykkään paistaa quesdillat puolikuun muotoisina, jolloin ne on paljon helpompi kääntää kuin pyöreinä. Kokonaisen pyöreän quesadillan kääntämisessä täytteet helposti leviävät pitkin poikin. Valmiit quesadillat leikkasin kahteen palaan, isompia tortilloja käytettäessä ne on hyvä leikata kolmeen palaan. 

Söimme noin puolet tästä  määrästä ja pakkasin loput huomiseksi lounaaksi, voi tosin olla, että iltapalaksi nappaamme palasen tai kaksi. 





4 kommenttia:

  1. Quesadillat on todella hyvä krapularuoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, en tietenkään itse tarvitse tuollaista vinkkiä, etkä sinäkään, olet vaan kuullut, että joku on kertonut!? :D

      Just katsoin päivitystä Facebookissa, että Jukka on menossa Portoon. Mekin mennään toukokuussa, hän saakin sitten antaa meille sinne vinkkejä syömisestä ja juomisesta! ;)

      Poista
    2. En tiettykään, isot tytöt kertoi. Kylillä. Kaverille.

      Poista