Kesällä on hauska sommitella paahtokasviksia vuokaan, värejä on niin paljon ja kaikki on tuoretta ja maistuvaa, melkeinpä raakanakin. No, ehkä ei peruna, mutta muut kyllä! Tähän voi laittaa ihan mistä tykkää, mitä on liian paljon kasvimaalla, tai on nahistumisuhan alla. Ja vähän voi laittaa niitäkin, mistä ei niin tykkää, mutta pitäisi käyttää, kun tuli kasvatettua tai ostettua.
Paahtokasviksia
- pieniä luumutomaatteja
- retiisejä
- porkkanoita
- uuden sadon sipuleita
- broccolineja
- perunoita
- sitruunalohkoja
- rosmariinia
- timjamia
- suolaa ja pippuria
- hunajaa
- ankanrasvaa tai oliiviöljyä
Kaikki määrät riippuvat siitä, kuinka monta syöjää pöytäsi ääreen kokoontuu. Meitä oli syömässä kolme henkeä kuvan vuoallista. Esikeitä perunoita hetkinen, niin että ne ovat melkein kypsiä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Asettele pestyt ja puleeratut kasvikset mielesi mukaisesti vuokaan, minä tykkäsin tällä kertaa tämmöisestä raita-asettelusta. Lurittele pinnoille ankanrasvaa tai oliiviöljyä. Porkkanoille ja retiiseille voi laittaa hieman hunajaa. Pyöräytä myllyistä suolaa ja pippuria, ripota päälle ja väleihin rosmariinia, timjamia ja sitruunaa pieninä lohkoina. Paahda uunissa niin kauan, että kaikki ovat kypsiä ja kauniita pinnoiltaan. Nauti vaikka savukalan tai pihvin kanssa, tai ihan sellaisenaan, jollet muuta kaipaa. Päälle voi vielä murustella hieman fetaa, jos tykkää.
Teen usein ja olen onnellinen uudesta uunista, jossa voi laittaa vähän höyryä lisäksi.
VastaaPoistaMinäkin luulen, että alkaisin olla jo onnellinen uudesta uunista. Minkä merkkinen teillä onkaan?
PoistaLöysin taikinaa palokan lidlistä :) Pitkään piti etsiä, mutta en antanut periksi. Se oli yllättävän edullista ja nyt harmittaa, etten ostanut muutamaa pakastimeen. Oli kyllä niin rasvaista, ettei tee pahaa, vaikka haen jokaisen taikinan erikseen pyörällä, Äänekosken kautta.
VastaaPoistaMinä en ole pitänyt sitä rasvaisena (vaikka onhan siinä rasvaa varmasti yllin kyllin), vaan melkoisen "kuivana", kun vertaa vaikka torttutaikinaan. :D
Poista