tiistai 14. marraskuuta 2017

Vohvelirauta kuumana


Isänpäivän aamuna söimme suolaisia vohveleita, joihin vinkin otin täältä. Vähän eritavoin toki tein, mutta idea on Denisen postauksesta. En ollut käyttänyt karmean vihreää vohvelirautaani pitkään aikaan, joten sössin ensimmäisen paistoerän, kun en malttanut odottaa merkkivalon syttymistä. Onneksi taikina riitti sittenkin neljään pieneen vohveliin. Kirjaan tähän ylös ainekset, kuten lähdeblogissa, siitä pitäisi tulla 8 vohvelia. 

Vohvelit kinkulla ja juustolla

  • 75 g voita + vähän raudan voiteluun
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g jotain pehmeää juustoa (en laittanut kovin paljon, ehkä kolmanneksen)
  • 40 g pecorinoa tai parmesania
  • 2 kananmunaa
  • 150 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • 1,5 dl maitoa

Tästä eteenpäin minun sovellustani

  • tuoretta timjamia
  • pippuria
  • 4 viipaletta prosciuttokinkkua (paketin loppu ja taas meillä oli uupelo pekonista)
  • 1 pallo buffalomozzarellaa
  • pieniä tomaatteja
  • oliiviöljyä
  • basilikaa
Raastoin pienet palat emmentalia ja parmesania ja sulatin voin. Sekoitin kulhossa yhteen jauhot, leivinjauheen, timjamin ja juustoraasteet. Lisäsin mukaan kananmunan, sulatetun voin (jätin vähän raudan voiteluun), maidon ja jogurtin. Kääntelin taikinan nuolijalla tasaiseksi, paksuksi massaksi. 

Kuumensin vohveliraudan ja ensin tosiaan pilasin yhden satsin, mutta toisesta alkaen paistaminen sitten onnistui. Ensin siis voita raudalle hieman, sitten kumpaankin paistokoloseen (minulla oli käytössä kahden belgialaisvohvelin paistamiseen sopiva rauta) ohuet viipaleet kinkkua ja päälle nuolijallinen taikinaa, ei kauhean paljon siis. Sitten kansi kiinni ja odottamaan. Kunhan merkkivalo syttyi noin 4-5 minuutin kuluttua raotin kantta ja olihan siellä kaksi mainiosti paistunutta vohvelia, joiden yllätyksenä oli rapeaksi paistunutta prosciuttoa. 

Nostin vohvelit lautasille, koristelin ne minitomaattien puolikkailla, viipaleilla mozzarellaa, pippurilla, basilikalla ja lirauksella talon parasta oliiviöljyä. Hyvää, mutta yllättävän täyttävää, emme jaksaneet syödä kuin yhdet vohvelit, toiset jäivät iltapalaksi. Kiva ohje! Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut ja vohvelit-välilehdelle, jonne kerään kaikki aihepiirin postaukset. 


4 kommenttia:

  1. Tämmöiset aineet maistuisi mullekin vohvelissa! Tykkään mielummin suolaisista vohveleista ja miellänkin sen mielummin suolaiseksi kuin makeaksi herkuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söin ne pilalle menneen vohvelin murutkin, juustot maistuivat siellä tosi hyvin. :D

      Poista
  2. No on kyllä hauska ohje kun laittaa juustoa jo taikinaankin. Me ollaan tehty suolaisia vohveleita vaan niin että on päällystetty suolaisesti ne samat vohvelit jotka muksut on hillottaneet.

    VastaaPoista