Tänään piti saada ruoka nopeasti lautaselle, oli sen verran nälkä töiden jälkeen. Poikkesin ostamaan palan lohta kotimatkalla ja aterian muut osat valmistuivat sillä välin, kun riisi kypsyi keittimessä. Tällä kertaa keittimeen meni paellariisiä, se sopi oikein hyvin keittimeenkin. Lisäsin mukaan pikkuisen sahramia ja suolaa.
Pikainen lohi sahramiriisin kanssa
- 200 g kirjolohta
- nokare voita
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 punasipuli silppuna
- nokare voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 50 g jokiravunpyrstöjä
- muutama kapris
- sitruunamehua
- tilliä
Riisi
- 1 dl riisiä, tällä kertaa (puolivahingossa paellariisiä)
- vettä tarpeeksi
- sahramia
- suolaa
Lisäksi
- broccoliinia 8 "oksaa"
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- tilkka valkoviiniä
Riisin kypsyessä poistin lohipalasta nahkan, ylimääräiset rasvat ja muutaman ruodon. Leikkasin palan kahteen annospalaan. Ripotin niille suolaa ja pippuria ja puristin päälle sitruunamehua. Kuumensin pannulla voita ja paistoin kalapaloja pari minuuttia puoleltaan ja nostin ne sitten lautaselle peitettyinä odottamaan.
Lisäsin pannulle hieman vielä voita ja siihen sipulin silputtuna. Parin minuutin kuluttua lisäsin voihin ruokalusikallisen vehnäjauhoja ja sekoitin ne mukaan. Kaadoin päälle viinin ja kerman ja sekoitin tasaiseksi. Kastike sakeni nopeasti ja lisäsin sinne mukaan jokiravut. Maustoin kastikkeen suolaripauksessa, pippurilla, muutamalla kapriksella ja sitruunamehulla. Nostin kalapalat kastikkeeseen lämpenemään.
Kokosin annoksen lusikoimalla sahramin värjäämää hauskasti puuroutunutta, muttei muussautunutta riisiä lautaselle ja siihen päälle lämmenneen lohipalan ja kunnolla ravuilla mehevöitettyä kastiketta ja muutaman pannulla käytetyn broccoliinin, joita olin maustanut suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja höyryttänyt viinitilkassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti