Uuden vuoden alussa tuntuu usein, että on tarpeen vähentää varastoja ruokakaapeissa ja pakastimissa. Eilen söimme keittoa, johon meni vaikka mitä, monta pakkausta ja pussia meni kierrätykseen ja tuloksena oli lämmittävä, sakea keitto. Kattilallisesta olisi syönyt neljäkin nälkäistä, mutta me söimme keiton tänään loppuun työlounaana.
Makkarakeitto neljälle
- 5 pienehköä bratwurstia
- 5 perunaa
- 2 punasipulia
- nokare voita
- noin 20 kirsikkatomaattia (keltaisia, punaisia ja soikeita punaisia)
- valkoisia papuja
- punaisia linssejä
- pussinpohja pientä pastaa
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 0,25 l kanalientä
- vettä
- suolaa ja pippuria
- chilihiutaleita
- smetanaa
- tuoretta oreganoa
Aloitin keittämällä papuja. En ollut tullut liottaneeksi kuivia valkoisia papuja, joten keitin ne painekattilassa. Se nopeuttaa kypsymistä oleellisesti. Keitin huuhdeltuja kuivia papuja runsaassa vedessä noin 20 minuuttia ja avasin sitten painekattilan kannen. Pavut olivat kypsiä, jätin ne lautaselle jäähtymään.
Leikkasin makkarat pieniksi paloiksi ja paistoin niitä hetkisen pannulla voissa. Sulatin samalla liemikalikan kattilassa. Lisäsin kevyesti paistetut makkarapalat kattilaan. Käytin sitten pannulla pieniksi kuutioiksi leikatut perunat ja paloiksi leikatut sipulit. Kaadoin kummatkin kattilaan ja lisäsin sinne tomaattimurskan, tomaattipyreen, pastan, pavut, linssit, kirsikkatomaatit puolikkaina ja maustoin suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisäsin vettä noin tomaattipurkillisen. Annoin keiton kypsyä puolisen tuntia. Keitosta tuli aika sakeaa, juuri sellaista kuin halusinkin. Annoksen päälle laitoin lusikallisen smetanaa ja pari oksaa tuoretta oreganoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti