Tänään tein työporukalle ruokaa, oikein hyvää hyvyyttäni. Rakkaudella silppusin ja pilkoin, paistoin ja keitin. Tällä kertaa olin vahingosta viisastunut, tein keittoa 10 litran kattilalla, kun viimeksi 5 litraa riitti vain kättelyyn. Oioin myös muutamat mutkat turvautumalla pakastetuotteisiin. Se kuoriminen ja pilkkominen kymmenen hengen keittoon ottaa paljon aikaa.
Kanakeittoa 10 hengelle
- 1,5 kg broilerin ohutfileitä
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl srirachaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 l vettä
- 2 rkl kanafondia
- 1 oranssi paprika
- 2 medium-tulista chiliä
- peukalon kokoinen pala inkivääriä
- 1 isohkon purjon vaalea osa
- 4 suurta valkosipulinkynttä
- 2 pussia pakastevihannessuikaleita
- 2 pussia pakastejuuressuikaleita
- 1 tölkki maissia
- 1 tetra kikherneitä
- 1 tetra punaisia linssejä
- 1 tölkki säilöttyä tomaattimurskaa
- 2 tölkkiä kookosmaitoa
- 2 limen mehu
- 4 kiekkoa täysjyvänuudeleita
- 1 puntti tuoretta korianteria
- limelohkoja
- suolaa ja pippuria
- srirachaa
Aloitin kuumentamalla uunin 200 asteeseen ja tekemällä broilerifileille pikamarinadin. Sekoitin kulhossa lorauksen srirachaa, soijakastiketta ja oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja pyörittelin broileripalat seoksessa. Nostelin ohuet palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistoin täyttä pellillistä (1,5 kg lihaa on aika paljon) noin 30 minuuttia. Sen aikaa meni, että valmistelin keittopohjan muuten.
Nyt tosiaan olin hieman oikaiseva emäntä ja ostin kokeiluun pakastevihanneksia ja -juureksia, taisivat olla Apetit-merkkisiä, aamulla lähikaupassa ei ollut valikoimaa kovin paljon. Pilkoin purjon ja kuoritun inkiväärin ja valkosipulit sekä paprikan ja chilit. Auoin säilykkeet valmiiksi ja kuumensin kymmenen litran kattilassa pari litraa vettä ja lorottelin sinne hieman kanafondia.
Kun vesi kiehui, lisäsin sinne silputut paprikat, inkiväärit, valkosipulit ja purjot. Hetken päästä lisäsin sinne pakastevihannekset ja -juurekset pusseistaan, maissit, kikherneet ja linssit.
Kurkistelin uuniin broileripalojen perään ja kun ne näyttivät olevan jo jossain määrin kypsiä, nostin pellin pois uunista. Kahdella haarukalla revin ohuet fileet suikaleiksi ja kumosin kaikki suikaleet kattilaan. Lisäsin mukaan tomaattisäilykkeen, kookosmaidon, nuudelikiekot, limen mehun ja puolet korianteripuntista silputtuna. Sekoittelin keittoa varovasti ja annoin sen kypsyä noin kymmenen minuuttia. Maistelin ja lisäsin vielä srirachaa, suolaa ja pippuria.
Paistoin pellillisen esipaistettuja sämpylöitä, leikkasin loput limet lohkoihin ja nostelin esille lautaset ja lusikat. Vilkaisin Instagramia ja mitä siellä olikaan sopivasti. Tänäänhän oli kansallinen kalakeittopäivä! Ja mitä minä teinkään, no kanakeittoa tietysti. Paha mokka, sanoi Keith Armstrongkin aikoinaan, mutta työkaverit antoivat synninpäästön ja lusikoivat keittoa ihan tyytyväisinä.
Olihan se erityisen hyvää!
VastaaPoistaKiitti, vaikka tosiaan meni ihan pieleen tuo kansallisjuttu :D
PoistaKyllä sun työkaverit ovat onnekkaita:)
VastaaPoistaEnnen kaikkea he ovat mahtavia tyyppejä! <3
Poista