keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Nopea chorizopasta vähän vajaassa keittiössä

Pääsiäisen aikana söimme nopeaa chorizopastaa. Tein mukamas ihan tavallisen kahden hengen annoksen, mutta jaksoimme syödä siitä vain vähän yli puolet. Ehkäpä ruokahalu vähitellen palailee. Kuten mainitsin aiemmin, vuokrakeittiömme paistinpannut ovat nähneet parhaat päivänsä, mutta kyllä minä parilla kattilalla sain ruoan aikaan. 

Chorizopasta 

  • noin 100 g linguinepastaa
  • kunnolla suolattua keitinvettä pastalle
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kevätsipuli (ei ollut enempää)
  • 4 punaista kirsikkatomaattia
  • 4 pientä kumatotomaattia
  • 10 cm pätkä chorizoa
  • iso loraus punaista portviiniä
  • kuivattua tomaattia (maustepurkista, jonkunlaista tomaattijauhetta)
  • pippuria ja ihan vähän suolaa
  • parmesaaniraastetta
Keitin pastan pakkauksen ohjeen mukaisesti ja sinä aikana pilkoimme yhteistuumin chorizon, tomaatit ja sipulin paloiksi. Kaadoin toiseen kattilaan hieman oliiviöljyä ja kuullotin sipulia minuutin pari. Lisäsin mukaan tomaatit puolikkaina ja hetken päästä makkarapalat. Kun makkarat alkoivat olla rapeita, kaadoin mukaan portviinin ja sekoitin. Annoin seoksen kiehua leppeästi sen aikaa, että pasta oli  kypsää. Kaadoin pastan vadille ja siihen päälle portviinisen makkarakastikkeen. Maustoin tomaattijauheella, pippurilla, ripauksella suolaa ja paljolla parmesaanilla. Ei tämä mikään tajuntaa laajentanut kokemus ollut, mutta retkiruoaksi ihan ok. Nyt olisi ollut sopiva työannoskin, muttei töistä tietoakaan vielä viikkoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti