maanantai 30. heinäkuuta 2018

Parmesanperunat

Minulla oli jo valmiit päivällissuunnitelmat, mutta olin unohtanut ostaa yhden pääraaka-aineista, joten vaihdoin lennosta tähän ohjeeseen, jonka näin Minnan blogissa. Ja tätä tulen kyllä tekemään toistekin. Lisäilin hieman aineksia uunipellille ja saimme kokonaisen aterian. Paljon ei nyt jaksa kerralla syödä, mutta jotain kuitenkin.

Parmesanperunat ja vähän tilpehöörejä

  • 8 pienehköä perunaa
  • puolikas pala halloumia
  • 14 kirsikkatomaattia
  • 2 pientä uuden sadon sipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • timjamia
  • parmesania
Höyrytä perunat kypsiksi ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita pellille leivinpaperia. Voitele paperi kevyesti oliiviöljyllä. Asettele perunaviipaleet paperin päälle ja sijoittele väleihin halloumipalasia ja kirsikkatomaatteja. Ripottele päälle sipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna, hieman suolaa ja pippuria sekä tuoretta timjamia. Raasta koko komeuden päälle paljon parmesania. Paista noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja perunat saaneet kauniin värin. Parmesanista muodostuu ihanaa rapeaa pitsiä, jota ei todellakaan jätetä pellille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti