Viikonloppuna söimme erään aterian alkuruokana kantarellikeittoa. Olin valmistellut jo pääruoan paperipakettiin ja kuumentanut uunin ja laittettuani alkuruokalautaset tiskariin, nostin pääruoan uuniin kypsymään. Otin ohjeen täältä, mutta unohdin siitä kokonaan tomaatit. Se harmitti minua, sillä arvelen, että olisin pitänyt tomaateista tässä ruoassa. Sen sijaan lisäsin siihen linssejä, sillä laiskamato otti minusta otteen enkä viitsinyt alkaa tehdä jotain muuta lisäkettä kalalle.
Turskaa kahdelle paperissa
- 200 g ruodotonta turskafilettä (100 g/annos)
- palanen fenkolia ja muutama haituli sitä tillimäistä yrtinnäköistä fenkolin hörhelöä
- 1 ohut uuden sadon sipuli varsineen
- nokare voita
- sahramia (oma lisäykseni)
- pieniä tomaatteja (minä unohdin)
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl Pernod'ta
- 1 dl punaisia linssejä (kuivina)
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta linssit suolatussa vedessä, niiden ei tarvitse tulla ihan kypsiksi. Ota kaksi palaa leivinpaperia ja lusikoi niiden keskelle keko melkein kypsiä punaisia linssejä pediksi kalalle. Nosta kalapalat linssien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla, aseta pinnalle nokare voita, fenkolihörhöjä, muutama sahramihippu, ohuita fenkoliviipaleita ja sipulisilppua. Jos et ole niin huonomuistinen kuin minä, laitat mukaan myös niitä pieniä tomaatteja puolitettuina. Kääri paperi reunoistaan niin, että siitä muodostuu paketti, jätä pieni kaatoaukko, josta lorautat päälle ihan pikkuisen Pernod'ta tai vaikka valkoviiniä, tai vettä, jos et perusta tässä kohtaa alkoholista. Sulje paketit kokonaan. Minä käytän varmistimina paperiliittimiä, niitä voi käyttää uunissa monta kertaa, eivät mene miksikään, kunhan eivät ole muovilla päällystettyjä. Paista paketteja noin 10-15 minuuttia riippuen kalapalan paksuudesta. Linssit olivat hyvä lisäke passelisti kypsyneelle kalalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti