Tiistai on aivan hyvä päivä perhepäivällisen viettoon. Päivän italialaisosuus oli focaccia, otin vinkin siihen Liemessä-blogista, siellä parsafocaccia oli ohjelmassa reilu vuosi sitten. Tein sen verran suuren taikinan, että siitä tuli koko suuren uunivuoan kokoinen. Parsaa oli niin vähän, että laitoin leivän toiseen päätyyn hieman tomaattia lisämauksi.
Focaccia parsalla ja tomaatilla
- 5 dl kädenlämpöistä vettä
- 50 g tuorehiivaa
- 0,75 dl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 10 dl vehnäjauhoja
- muutama vihreä parsa
- muutama kirsikkatomaatti
- suolaa ja rosmariinia
- oliiviöljyä
Sekoitin hiivan lämpimään veteen ja lisäsin mukaan hunajan, öljyn ja suolan. Seuraavaksi aloin lisätä jauhoja vähitten yleiskoneen vaivatessa väsymättä taikinaa. Jauhoja meni kaikkiaan noin 10 dl. Taikina jäi aika pehmeäksi ja peitin sen leivinliinalla noin tunniksi.
Taikinan noustessa halkaisin parsat ja paistoin niitä hetkisen pannulla oliiviöljyssä. Jätin parsat puolikypsinä odottamaan lautaselle. Kun taikina oli kohonnut kaksinkertaiseksi, kumosin sen uunivuokaan runsaasti öljytyn leivinpaperiarkin päälle. Töpöttelin taikinan tasaiseksi vuokaan. Jätin leivän taas kohoamaan siksi aikaa, kun uuni kuumeni 225 asteeseen. Kun uuni oli kuuma, asettelin parsat ja tomaatit puolikkaina taikinan päälle, samoin karkeaa suolaa ja rosmariinia. Painelin koloja leivän pintaan ja lurittelin vielä hieman oliiviöljyä päälle. Paistoin leipää noin 30 minuuttia. Söimme tätä muhevaa leipää grillattujen kana-, lohi- ja possuvartaiden kanssa.
Giro d'Italian toinen viikko alkoi tasamaan etapilla. Kirimiehet olivat jo aika vähissä, mutta kyllä tästäkin melkein massakiri saatiin aikaan. Viimeisellä kilometrillä oli kurja iso kolarointi, jossa esimerkiksi Pascal Ackermann otti paljon osumaa. Etapin voittajaksi selviytyi Arnaud Demare ja kokonaiskilpailun johtajan pinkissä paidassa jatkaa Valerio Conti. Huomenna on vuorossa toinen tasamaan etappi, 221 km pitkä lättyreitti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti