Olen aivan hullaantunut mozzarellaan, sitä on mennyt pallokaupalla viime aikoina ja tänään taas. Tällä kertaa pallukan kaveriksi sommittelin persikkaa ja pinjansiemeniä. Tämä salaatti sopi ihan hyvin päivän muiden aterian osien kanssa, kokeilimme jo aikoja sitten hankittua Lotus-grilliä, jolla Antti grillasi muutamia pikkuisia makkaroita.
Persikka-mozzarellasalaatti
- pinjansiemeniä
- 1 pallo buffalomozzarellaa
- 2 persikkaa
- nokare voita
- 1 rkl tummaa sokeria (muscovadon ja leipurinsokerin sekoitusta)
- pippuria
- oliiviöljyä
- basilikaa
Paahdoin ensin pinjansiemeniä kuivalla pannulla niin, että niiden kyljet ottivat hieman väriä. Vältin polttamasta niitä, mikä on harvinaista, yleensä ensimmäinen satsi kärähtää. Kaadoin ne lautaselle jäähtymään. Lisäsin samalle pannulle nokareen voita ja sokerin ja sekoittelin. Leikkasin persikat lohkoihin ja kaadoin lohkot pannulle paistumaan. Paistoin viipaleita molemmilta puolilta muutaman minuutin. Revin mozzarellapallon paloihin lautaselle ja kun persikat olivat mukavasti karamellisoituneet, sijoittelin ne lautaselle juuston kaveriksi. Ripotin päälle pinjansiemenet, kiersin hieman pippuria ja ihan vähän oliiviöljyä viimeistelyksi, samoin basilikaa. Vinkkiä tähän salaattiin otin tästä blogista.
Giro d'Italian toinen etappi oli kirimiesten suosikki. Eilinen voittaja, Primoz Roglic ajoi pinkissä paidassa, eikä hän joutunut siitä luopumaan tänäänkään. Pascal Ackermann ehti ekana maaliin. Elia Viviani joutui taipumaan toiselle sijalle.
Ihan älyttömän hyvä lisäke grillilihalle, kiitos!
VastaaPoista