sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Pasta alla vodka


Tammikuussa 2018 tein Nigella Lawsonin ohjeella roosaa pastaa, jota maustamaan tuli Marsalaa, sillä minulla ei ollut ohjeen vaatimaa punaista vermuttia. Tuumin silloin, että kai sitä vodkapastaakin pitää joskus tehdä. Tänään tein, oli aikomus jo eilen tehdä, mutta valitsin ohjeeksi haudutuspadassa tehtävän version ja se olisi pitänyt aloittaa jo aamusta varhain. Ohjeen otin täältä

Pasta alla vodka

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • runsaasti tuoretta oreganoa
  • oliiviöljyä
  • 1,5 dl vodkaa (lue vain eteenpäin, ei tarvitse säikähtää)
  • 2 tölkkiä säilyketomaattia
  • 6 palaa öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kermaa
  • parmesaania
  • sopivasti pastaa (penneä tai mitä nyt sattuu olemaan)
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetkinen pannulla oliiviöljyssä, pari kolme minuuttia. Kaada päälle vodka ja sekoita. Anna kiehua pari kolme minuuttia. Kippaa tomaattisäilykkeet haudutuspataan ja lisää sinne aurinkokuivatut tomaatit ja muutama kierros pippuri- ja suolamyllyistä. Kaavi pannulta vodkassa kiehuneet sipulit ja sekoita. Jätä pata low-asetukella 6-8 tunniksi tai high-asetuksella 4-5 tunniksi hommiin. Sekoittele välillä.

Kun on aika syödä, kaada kastike padasta blenderin kannuun (jos se kestää kuumuutta) tai sellaiseen astiaan, jossa voi käyttää sauvasekoitinta. Joka tapauksessa, surruuttele kastike tasaiseksi. Kaada soseutettu kastike sellaiseen kattilaan (tai siihen haudutuspataan), jossa voit kuumentaa sen uudelleen. Lisää mukaan kerma ja puolet raastamastasi parmesaanista ja sekoita, maistele, lisää suolaa ja pippuria, jos tarpeen. 

Keitä pasta kypsäksi ja lisää se kastikkeeseen, pasta on tarkoitus kokonaan hukuttaa kastikkeeseen. Annostele lautasille ja lisää päälle runsaasti parmesaania ja vielä tuoretta oreganoa. 

Tämä oli kyllä hämmästyttävä ruoka. Kun alussa lisäsin vodkan pannulle, tuli kyllä niin autenttinen hammaslääkärin tuoksu, että piti ottaa askel taaksepäin lieden äärestä. Mutta valmiissa ruoassa alkoholi ei maistu alkoholimielessä, vaan jotenkin eri tavoin, hyvällä tavoin. Eikä ihan ensimmäisillä lusikallisilla, vaan vasta vähän myöhemmin. 

Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Crock Pot-välilehdelle, jonne kerään kaikki haudutuspataohjeet. 



Giro d'Italian viidestoista etappi oli oikea vuorietappi. Siellä ajettiin Dolomiittien rinteillä ylös alas,  voittajaksi ajoi Tao Geoghegan Hart ja yhä vain Joāo Almeida jatkaa johdossa huomisen lepopäivän jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti