Minä en ole yllätysvierasihminen. Nyt saattaisin ilahtua iloisemmin, jos joku tuttu soittaisi, että sopiiko poiketa puolen tunnin päästä. Ehtisin nimittäin hyvin paistaa muffinit kahville. Pitäähän sitä olla tarjottavaa.
Tein jo viime viikonloppuna uudella keittiövekottimellani, airfryerillä minikokoiset taateli- ja hedelmäkakut. Paistoin kaksi pientä annoskakkua ja slmäilin silloin, että kärventimen koriin mahtuisi juuri passelisti neljä pientä alumiinivuokaa, sen verran minulla niitä onkin, ei yhtään enempää. Eilen kokeilin aiemmin puolen brandyn luumukakkuun käyttämääni taikinaa siten kuten sovellettuna. Puolitin ja vaihdoin aineksia, mutta hyvä siitä tuli!
Neljä muffinia airfryerissä
- 100 g sokeria (fariinin ja valkoisen sokerin sekoitusta)
- 2 kananmunaa
- 50 g sulatettua voita + vähän vuokien voiteluun
- 100 g vehnäjauhoja + vähän vuokien jauhottamiseen
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 50 g maustamatonta jogurttia
- 1 rkl appelsiinilikööriä
- 1 rkl kaakaota
- 1/4 päärynää viipaleiksi leikattuna
- kanelia
- 0,5 dl puolukoita
- kymmenkunta pientä tummaa suklaanappia
- kymmenkunta pientä valkoista suklaanappia
- Voitelin noin kahden desin vetoiset alumiinivuoat ja jauhotin ne. Laitoin vuoat jääkaappiin odottamaan.
- Kuorin päärynän ja leikkasin kuusi ohuehkoa viipaletta, loput söin.
- Otin kuppiin pikkuisen jäisiä puolukoita odottamaan.
- Sulatin voin ja jätin jäähtymään.
- Vatkasin sokerin ja kananmunat vaahdoksi.
- Lisäsin mukaan jogurtin, sulatetun voin, liköörin, jauhot ja leivinjauheen ja vatkasin taikinan tasaiseksi.
- Kaadoin kahteen valmisteltuun vuokaan taikinaa.
- Loppuun taikinaan sekoitin mukaan kaakaon ja jaoin senkin kahteen muuhun vuokaan.
- Laitoin toiseen vaaleista taikinoista mukaan puolukat ja sekoittelin hieman veitsen kärjellä.
- Asettelin toiseen vaaleaan annokseen päärynäviipaleet ja päälle hieman kanelia.
- Kaakaoisiin taikinoihin ripottelin päälle toiseen tummia suklaanappeja, toiseen valkoisia.
- Nostin kaikki neljä vuokaa airfryerin koriin ja laitoin paistoajaksi 10 minuuttia ja lämpötilaksi 180 astetta.
- Kymmenen minuutin kuluttua kokeilin tikulla muffinien kypsyyttä, mutta tikku oli pistoksesta vielä taikinainen, joten paistoin vielä noin 8 minuuttia. Siinä vaiheessa muffinit olivat kypsiä. Ne irtosivat vuokistaan aivan vain kuppeja kallistamalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti