Broileriwokki
- 2 kiekkoa täysjyvänuudeleita
- kuumuutta kestävää wokkiöljyä
- 200 g broileria suikaleina
- 10 cm pätkä kesäkurpitsaa
- pieni palanen tuoretta inkivääriä
- 1 punasipuli
- 1 pieni oranssi suippoppaprika
- 1 pieni vihreä suippopaprika
- 1 porkkana
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 limetin mehu + limettilohkoja tarjolle
- 1 rkl soijakastiketta
- suolaa ja pippuria
- chilihiutaleita
- valkosipulinvarsia
- seesaminsiemeniä
Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita nuudelikiekot veteen. Laita kansi päälle ja jätä nuudelit kypsymään kuumaan veteen.
Leikkaa kasvikset suikaleiksi, minä käytin kuorimaveistä porkkanan ja kesäkurpitsan suikaloimiseen, sillä saa ohuita, nopeasti kypsyviä suikaleita. Kuumenna wokkipannulla kuumuutta kestävää öljyä ja paista broilerisuikaleet öljyssä niin, mitä ohuempia suikaleita, sen nopeammin ne kypsyvät. Siirrä suikaleet odottamaan lautaselle. Tarvittaessa lisää hieman öljyä ja kippaa pannulle kasvissuikaleet ja sekoittele. Pannu saa olla niin kuumalla kuin sielu sietää, että kaikki kypsyy nopeasti.
Valuta nuudelit siivilässä ja kaada ne mukaan pannulle ja sekoita kasviksiin. Mausta suolalla, pippurilla, chilihiutaleilla, limettimehulla ja lorauksella soijakastiketta. Nosta broileripalat takaisin pannulle ja kuumenna, varmista kypsyys. Tuore korianteri sopisi tähän hyvin, mutta sitä minulla ei ollut, joten laitoin silputtua valkosipulinvartta. Ripottele pinnalle vielä seesaminsiemeniä, ne voisi myös paahtaa etukäteen kuivalla pannulla, mutta minä en muistanut.
Me söimme tästä eilen puolet ja toinen puoli menee tänään. Välillä vieläkin teen vahingossa liikaa ruokaa kahdelle, mutta tämä ei taida tykätä kamalan huonoa lämmittämisestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti