perjantai 9. huhtikuuta 2021

Kuhan on kuhaa


Viikon kala-ateriaksi valikoitui pannulla paistettu kuha ja sille nykeröin vähän kasviksia. Kastikkeen virkaa toimitti pannulta annoksen päälle luriteltu voin ja valkoviinin reduktio. 

Kuhan on kuhaa ja hökeitä


Kuhan paistamiseen

  • 200 g nahatonta, ruodotonta kuhaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua
  • 0,5 dl valkoviiniä

Hökeet

  • 6 pientä perunaa
  • 2 violettia porkkanaa
  • 6 vihreää parsaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria
Leikkasin kuhafilepalan kahdeksi annospalaksi ja poistin muutamia ruotoja, ripotin paloille suolaa ja pippuria. Jätin kalapalat lautaselle odottamaan. 

Kuorin porkkanat ja leikkasin ne paloiksi, katkaisin parsoista kantapäätä pois muutaman sentin verran ja kuorin varret kevyesti, se ei ole tarpeen jos parsat eivät vaikuta puisevilta. Pesin perunat ja laitoin ne porkkanapalojen kanssa höyrykattilaan kypsymään. Lisäsin parsat kattilaan muutamaksi minuutiksi ja kun ne olivat melkein kypsiä, nostin ne erikseen lautaselle odottamaan, porkkanat ja perunat saivat jäädä vielä kattilaan. 

Otin esille kaksi paistinpannua ja laitoin kummallekin nokareet voita ja hieman oliiviöljyä. Kun perunat ja porkkanat alkoivat olla kypsät, kuumensin toisen pannun ja laitoin sille hieman tuoretta timjamia. Kun voin ja öljyn seos oli kuumaa, kumosin perunat ja porkkanapalat pannulle saamaan hieman paistopintaa.

Kuumensin toisen pannun ja kun voi ja öljy sillä olivat kuumia, nostin kuhapalat pannulle. Paistoin niitä muutamia minuutteja kummaltakin puolelta. 

Kalan paistuessa nostelin lähes kypsät parsat perunoiden ja porkkanoiden kanssa pannulle ja kaadoin niiden päälle lorauksen valkoviiniä. Laitoin kannen päälle ja kasvikset saivat kypsyä sopivasti loppuun sillä välin kun kalakin kypsyi. Viimeisille minuuteille lisäsin kalapannullekin valkoviinin ja sitruunamehua. Maustoin kumpaakin pannullista vielä ripauksella suolaa ja pippuria. 

Annoksien päälle kaadoin kalapannulta hieman kokoonkiehunutta valkoviini-sitruunakastiketta ja porkkanoille nappasin vielä hieman timjamia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti