sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Chicken Milanese tomaattisalaatin kanssa

Tänään meillä oli todella nopeasti valmistuva päivällinen, hämmästyin itsekin sen valmistumista niin nopsasti. Ohjeen otin tästä blogista. Jos joskus moitin itseäni pitkistä postauksista, mutta en minä sentään noin pitkällisesti kerro näin nopeasta ruoasta. 

Chicken Milanese ja tomaattisalaatti kahdelle

  • 5 pientä broilerin sisäfilettä
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1,5 dl pecorinoraastetta
  • 1,5 dl pankomurua
  • iso loraus kuumaa paistoa kestävää öljyä
  • tuoretta persiljaa

Salaatti

  • erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • erilaisia salaatinlehtiä
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
Käytin tähän pieniä broilerin sisäfileitä, en ole ihan varma kuinka oikea nimitys se on näille paloille, ne ovat kuitenkin se pieni suikale rintafileen vieressä broilerissa. Meillä ei ollut kovin kova nälkä, joten tein meille kummallekin kaksi palaa ja yhden särkymävaraa ja loput pakastin jotain toista pientä ateriaa varten. 

Käytin toista kypsennysmenetelmää kuin lähdeblogissa, siinä paistettiin kana uunissa, mutta en useinkaan saa leivitettyä lihaa uunissa kovin hyvin onnistumaan, se tahtoo jäädä kalvakaksi. Minä käytin pannua. Nuijin lihapalat ohuiksi. Ripotin paloille suolaa ja pippuria. Laitoin lautaselle lorauksen oliiviöljyä ja saman verran sitruunamehua, sekoitin. Toiselle lautaselle laitoin pecorinoraastetta ja pankomurua, jotka sekoitin keskenään. 

Kaadoin pannulle hyvän määrän rypsiöljyä, tässä oli tarkoitus käyttää shallow fry-menetelmää, ei vain pikkuisen öljyssä tiristää. Kastoin pintamaustetut kanapalat ensin öljyn ja sitruunamehun seoksessa ja sitten juusto-pankoseoksessa. Kun öljy oli kuumaa, nostin palat paistumaan, viisi pientä palaa mahtui hyvin isolle pannulleni. Paistoin paloja muutaman minuutin puoleltaan, ohuet palat kypsyivät nopeasti. 

Salaattia varten laitoin pieneen kulhoon pikkuisen sitruunamehua ja balsamicoa, suolaa ja pippuria ja sekoitin. Halkaisin erivärisiä kirsikkatomaatteja ja kippasin ne kulhoon, sekoittelin lusikalla. Lisäsin mukaan salaatinlehtiä ja sekoitin lisää.

Kun kanapalat olivat kypsiä, jaoin pienen salaatin lautasille ja nostin päälle kaksi rapeapintaista kanapalaa kummallekin, päälle vielä hieman persiljaa. Viidennen palan jaoimme emmekä olleet pahoillamme, ettei ruokaa ollut enempää. Mikä tässä nyt sitten oli erityisen milanolaista, en ole ihan varmaa, mutta hyvää oli ja salaatti myös, oikeastaan tosi hyvää. 


Giro d'Italian yhdeksäs etappi ajatettiin Italian keskivaiheilla, siellä on yllättävän korkeita vuoria noustavaksi. Maali oli erikoiselta näyttävällä vuoristopaikalla, siellä on varmaan laskettelukeskus ja parkkipaikalla tuhansia autoja. Loppu oli soratietä, Egan Bernal syöksyi etapin voittoon ja samalla sai kokonaiskilpailun johtopaikan. Huomenna on vielä etappi ennen tiistaista lepopäivää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti