Tämmöisiä sienileipiä söimme tänään lounaana oltuamme ensin Vallisaaressa vaeltelemassa ja katsomassa hieman taidetta (suurin osa oli vielä suljettuna aamusella) ja paljon kauniita maisemia. Leivät ovat aivan omasta tai asiakkaan päästä.
Lämpimät sienileivät matkaolosuhteissa
- 4 viipaletta melkoisen hyvää hapanjuurileipää
- 4 suurta herkkusientä (ei löytynyt tatteja)
- voita paistamiseen
- 1 punasipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl samppanjaetikkaa
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa ja pippuria
- tuoretta timjamia
- 2 pisaran muotoista vihreää tomaattia
Aluksi pikamarinoin pienen punasipulin viipaloimalla sen aivan paperinohuiksi viipaleiksi (minulla on hyvä matkakeittiön mandoliinisetti). Sekoitin marinadiin öljyn, etikan, sokerin, suolan ja pippurin pienessä tiiviisti suljettavassa rasiassa. Lisäsin mukaan sipuliviipaleet ja suljin kannen. Ravistelin rasiaa kunnolla. Jätin sipulin ässehtimään.
Antti leikkasi leivästä 4 tasakokoista viipaletta ja säilöi loput pussiin aamiaista varten. Minä leikkasin sienistä tasakokoisia viipaleita niin, että niitä oli 12 kpl. Varastoin sienien pienet reunapalat huomista ruokaa varten.
Paistoin ensin leipäviipaleita voissa hetkisen, peittelin ne folioon odottamaan. Seuraavaksi paistoin sieniviipaleita molemmin puolin voissa. Kasasin leivät niin, että nostin joka leipäviipaleelle kolme sieniviipaletta, puolikkaan vihreää tomaattia, pikamarinoitua sipulia ja timjamia. Maustoin vielä suolalla ja pippurilla.
Vallisaaressa oli hyvin kaunista ja kiinnostavaa, vaikka taidetta emme niinkään päässet katsomaan.
Mennessä yhteyslaiva oli täynnä, mutta palatessa ei.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti