tiistai 22. helmikuuta 2022

Chicken jjapaguri

Teimme viime vuonna pariin otteeseen Parasite-elokuvan tunnetuksi tuomaa pikanuudelihässäkkää naudanlihalla. Nyt kokeilin samaa broilerilla, sitä kun sattui olemaan käytettäväksi sopivasti. Tein nyt kahden hengen annoksen kahdesta nuudelikiekosta ja se oli juuri sopivasti. Kyseiset nuudelit on ostettu Hakaniemen etnisistä liikkeistä, Vii-voanista ja Asian Marketista, jonka tarkkaa nimeä en muista. 

Chicken jjapaguri kahdelle

  • 1 pakkaus Chapagetti-nuudeleita mausteineen
  • 1 pakkaus Neoguri-nuudeleita mausteineen
  • 1,5 l vettä
  • 2 broilerin rintafilettä (nämä olivat persiljamarinoituja)
  • suolaa ja pippuria 
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • seesaminsiemeniä
  • kevätsipulin varsia silppuna
  1.  Laitoin veden kiehumaan kattilaan ja avasin sinne kummankin nuudelipussin kuivattujen vihannesten pussit. 
  2.  Leikkasin broilerin rintafileet suupalan kokoisiin paloihin, ripottelin paloille suolaa ja pippuria.  
  3.  Kuumensin pannulla oliiviöljyä ja voita ja laitoin broileripalat kypsymään pannulle, sekoittelin.
  4.  Kun vesi kiehui kattilassa, laitoin kummatkin nuudelikiekot veteen kypsymään, sekoittelin. 
  5.  Kun nuudelin olivat kypsiä, otin talteen noin 1,5 dl keittovettä ja kaadoin nuudelit siivilään ja siitä takaisin kattilaan. 
  6. Yhdistin nuudeleihin mustapapujauheen ja toisen pakkauksen pienen öljypussin sisällön. Taas sekoitin. 
  7.  Avasin toisen nuudelipussin viimeisen maustepussin, se on punaista voimakasta mausteseosta, sitä laitoin noin puolet, sillä se on kuulema tosiaan hot hot. Sekoitin.
  8. Viimeisenä sekoitin mukaan pannulta kypsät broileripalat. Pitää varmistaa, että ne ovat kypsiä, toisin kuin naudanliha, jonka voi jättää raaemmaksi. 
  9. Annokseen ripottelin päälle vielä seesaminsiemeniä ja kevätsipulinvarsia silppuna. 
Oli muuten hyvää, ehkä (kehtaisiko sanoa) jopa parempaa kuin naudanlihan kanssa. Seuraavaksi aion olla minuksi ylirohkea ja kokeilla tofun kanssa. Ystävämme sanoi, että se sopii tähän ruokaan tosi hyvin. Ja myös kokonaan ilman lihaa voi tehdä yhtä lailla. 

EDIT: lisään postauksen CampaSimpukan uudelle Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki korealaiset kokeiluni. 

2 kommenttia:

  1. Seuraavaksi siis kokeillaan kanalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten mitä tykkäät! Olen saanut neuvon, että tofu sopii myös hyvin, olen vain niin avuton tofukokki, etten ole vielä kokeillut sitä.

      Poista