Ostin jokunen aika sitten possunkyljyksiä. Etsin CampaSimpukasta postauksia aiheesta, mutten löytänyt yhtään. Voi olla, etten ole koskaan aikaisemmin edes yrittänyt valmistaa possunkyljyksiä. Se on melko varmaa, sillä blogi on pian 11 vuoden iässä ja jos sinä aikana en ole jotain tehnyt ja postannut, en todennäköisesti ole tehnyt kyseistä ruokaa aikaisemminkaan.
Tuote jonka ostin oli Tammisen Dry Aged Porsaan Chop Steaks (hassu kielisekamelska), se oli alennuksessa ja tuli mieleen kokeilla. Ohjeen etsimiseen meni hyvä tovi, mutta sitten älysin mennä ystäväni sauvajyväsen blogiin. Siellä oli täydellinen ohje. Pienensin ohjetta kahteen pienehköön annokseen ja hieman sovelsin.
Possunkyljykset sauvajyväsen tapaan
- 2 luutonta possunkyljystä paksulla rasvareunuksella
- 1 rkl dijonsinappia
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 2 pientä kananmunaan
- voita ja öljyä paistamiseen
- tuoretta rosmariinia
- 1 valkosipulinkynsi viipaleina
- 1 rkl konjakkia (oma lisäykseni)
- 2 dl kermaa
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Sivele kyljyksille sinappia ja ripota päälle pippuria.
- Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja taputtele kyljykset jauhoissa molemmin puolin.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kasta kyljykset kananmunassa molemmin puolin.
- Taputtele kyljykset korppujauhoissa taas molemmin puolin.
- Kuumenna uunin kestävä pannu ja sulata sillä reilu nokare voita, lisää mukaan paiston kestävää öljyä.
- Laita rosmariini ja valkosipuli pannulle paahtumaan.
- Nosta pannulle kyljykset ja paista niitä molemmin puolin kolme, neljä minuuttia. Tee kääntö varovasti, ettei leivitys irtoa.
- Kaada pannulle mukaan konjakki ja kerma ja nosta pannu uuniin.
- Kypsennä kyljyksiä uunissa niiden paksuudesta riippuen 30-40 minuuttia foliolla peitettynä.
- Nosta kyljykset lämpimälle lautaselle odottamaan ja sekoita pannulla oleva kastike tasaiseksi, lisää hieman kermaa ja keitä uudelleen kasaan, jos kastike on käynyt vähiin.
Minulla kyljysten leivitys irtosi hieman toisesta palasta pannulta nostettaessa, mutta sekoitin leivityksen pienellä vispilällä kastikkeeseen ja se oli oikein mainio juttu, saatoin sanoa, ettei se ollut virhe, vaan muotia! Lisänä meillä oli paahdettuja perunoita ja kukkakaalia. Kyljysten runsaanpuoleinen rasvareunus oli sulanut uunissa aika mainiosti, minun palastani jäi hieman poisleikattavaksi liiallisen löllöyden takia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti