torstai 21. huhtikuuta 2022

Mobileraclette

Kauden ensimmäinen CampaAdria-reissu on alkanut. Eilen olimme ihan toistaitoisia, väsyimme alle kymmenen kohteen katsomiseen ja syötyämme tuhdin pizzan olimme valmiit unille. Tänään olimme jo paljon pontevampia, katsoimme 16 kohdetta ja teimme leiriydyttyämme päivälliseksi raclettea. 
Ostimme pienen kahden hengen raclettegrillin Lidistä talvella ja koekuumensimme sen silloin, se toimi ihan hyvin. Tänään ostimme Loimaan Citymarketista raclettejuustoa (koska Lempäälän Ideaparkin Prismassa ei ollut).  Samoin ostimme hapanjuurileivän ja muut härpäkkeet olikin omasta takaa. 

Kahden hengen matkaraclette

  • hapanjuurileipää viipaleina
  • raclettejuustoa
  • äärest ohuita viipaleita poron paistia (kypsää, leikkeletyyppiä)
  • graavilohiviipaleita
  • paprikaa
  • cocktailkurkkuja
  • päärynää
  • salaatinlehtiä
  • pippuria
Asettelimme kaikki tykötarpeet lautasimme ja tarjottimille ja taittelin minikokoisen raclettegrillin alle hesarin suojaamaan CampaAdrian pöytää, olen sen kanssa aivan ylitarkka, suojelen sitä naarmuilta ja muilta vaurioilta. Laitoimme raclettegrillin kuumenemaan, siinä ei ole kuin on/off-kytkin, ei mitään turhia säätöjä, auton sähkösysteemitkään eivät olleet laitteesta moksiskaan. 


Asensimme viipaleet juustoa racletten juustopannuihin ja grillin päälle viipaleet leipää kummallekin. Valitsimme grilliä ostaessamme sellaisen, jossa on pinnoitettu päällispannu kivitason sijaan, lähinnä painosyistä ja senkin takia, että kivi kuumenee hitaammin. 


Kun juusto oli sulanut ja leipä paahtunut, latasimme leiväviipaleille ensin lohta tai poroa ja siihen päälle tulikuuma sulan juuston. Ehdimme juuri sopivasti syödä edellisen, kun seuraava valmistui. Söimme kumpikin neljä palaa leipää ja samanverran juustoviipaleita. Puolet juustosta meni pakastimeen paperisuikaleilla eroteltuna, saamme reissulla vielä toisenkin herkkuhetken. 


Kauden ensimmäiset matkayrtit pääsivät tänään ensimmäistä kertaa ulos, kun aurinko paistoi ja oli tyyntäkin. Nyt valikoimassa on salaattia, timjamia, ruohosipulia, basilikaa ja rosmariinia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti